Sparta potvrdila první letní posilu, z Rumunska přichází křídelník Krasniqi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta potvrdila první letní posilu, z Rumunska přichází křídelník Krasniqi

Krasniqi pózuje v nových barvách.
Krasniqi pózuje v nových barvách.sparta.cz
Fotbalová Sparta potvrdila první letní posilu. Z Rapidu Bukurešť na Letnou přestoupil kosovský křídelník Ermal Krasniqi (25). "Ermala přivádíme kvůli jeho typologii. Je to pohyblivý, dynamický hráč. V některých zápasech, zejména v soutěžích UEFA, jsme cítili, že nám chybí více rychlosti – a Ermal nám v tomto ohledu pomůže," uvedl sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

Úřadující mistr za vytáhlého křídelníka podle informacích rumunských médií zaplatil částku lehce přesahující dva miliony eur (49,27 milionu korun). Informace potvrdila rumunská redakce Livesport Zpráv i hráčův agent.

"Je to tahový, náběhový fotbalista, který je zvyklý hrát na více pozicích v ofenzivě. Pro soupeře je nebezpečný také tím, že umí gól dát i připravit," doplnil Rosický.

Ačkoliv většinu kariéry strávil na levé straně hřiště, po přestupu do Rapidu se usadil napravo, jeho výkony to však nikterak nepoznamenalo. Vzhledem k jeho dispozicím se dá předpokládat, že si ho na Letné vyhlédli jako náhradní variantu za Lukáše Haraslína či Veljka Birmančeviče.

Hráčovy statistiky předchozích sezon.
Hráčovy statistiky předchozích sezon.Livesport

Do Bukurešti přestoupil 25letý kosovský reprezentant v zimě z Kluže a v 17 ligových zápasech nasázel šest branek a tři góly připravil.

Fotbalové přestupy ONLINE