Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta oznámila nového trenéra, na Priskeho naváže krajan Friis

Friis je novým hlavním trenérem Sparty.
Friis je novým hlavním trenérem Sparty.sparta.cz
Dánský trenér Lars Friis (48) se po odchodu Briana Priskeho do Feyenoordu Rotterdam stal hlavním koučem Sparty Praha. Vedení klubu podepsalo s novým šéfem střídačky víceletý kontrakt.

"Nejdůležitější pro nás bylo pokračovat v práci podle jasně nastaveného klubového systému. Proto jsme zvolili Larse. Je to právě on, kdo má všechny předpoklady, aby se stal úspěšným koučem Sparty. Mluvím o jeho vnímání tréninkového procesu, způsobu koučinku, představě o obrazu hry a jeho taktické vybavenosti," říká pro klubový web sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

"Zároveň už víme, že má přesah i směrem k práci v dalších našich kategoriích. Je to velmi pracovitý člověk, který měl na našem herním projevu v posledních osmnácti měsících velký podíl," vysvětluje Rosický.

Friis působí ve Spartě od prosince 2022, kdy nahradil v pozici Priskeho asistenta jiného Dána Thomase Nörgaarda. Jako hlavní kouč v minulosti vedl ve své zemi Viborg a Aalborg. V týmu českých šampionů povýšil poté, co Priske přijal nabídku angažmá ve Feyenoordu Rotterdam.

"Fakt, že znám prostředí a všechny kolem, celý přesun do pozice hlavního kouče výrazně usnadňuje. Vím, jak jsou nastavené interní procesy, jaké tu jsou cíle a očekávání. Když navíc dostanete takovouto nabídku od klubu jako je Sparta, není nad čím přemýšlet," nechal se slyšet Lars Friis.

Friis nad nabídkou Sparty neváhal.
Friis nad nabídkou Sparty neváhal.Opta by Stats Perform

"Naše filozofie je jasně nastavena. Nejen co se týče dlouhodobých cílů, ale i malých detailů, které řešíme na každodenní bázi. Pevný základ, z kterého vycházíme, je velmi důležitý, jen díky němu můžeme totiž naši dosavadní práci ještě pozvednout. Přestože to budu nyní já, kdo stojí v čele, pořád je nejzásadnější kolektivní výkon celého realizačního týmu," uvědomuje si Friis nový díl odpovědnosti.

"Máme za sebou obrovsky úspěšnou sezonu, která vyvrcholila ziskem doublu. To nám ale nestačí a musíme se neustále koukat dál, klást si náročnější cíle a být neustále hladoví," dodal Friis.

Sparta detailní složení nového realizačního týmu upřesní až příští týden na startu letní přípravy. Podle informací ČTK se jí podařilo udržet klíčového muže Christiana Clarupa, vedoucího fyzické přípravy, který v průběhu předchozích dvou sezon výrazně pozvedl kondici mužstva.

Priske po dvou titulech opouští Spartu. Po Slotovi převezme nizozemský Feyenoord