Skupina o titul i nadále nabízí gólové hody, po Slavii nadělovala také Viktoria

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Skupina o titul i nadále nabízí gólové hody, po Slavii nadělovala také Viktoria

Plzeň zejména díky povedenému prvnímu poločasu porazila Boleslav 3:0.
Plzeň zejména díky povedenému prvnímu poločasu porazila Boleslav 3:0.Profimedia
Viktoria Plzeň vstoupila do nadstavbové části Fortuna ligy vítězně, když v prvním kole skupiny o titul porazila Mladou Boleslav 3:0. Západočeši utkání rozhodli hned v úvodu, kdy se po dvou podobných situacích prosadili Cadu a Cheick Souaré. K oběma gólům výraznou měrou přispěl tradičně aktivní Pavel Šulc. Bolka tak nevyužila debaklu Baníku Ostrava na půdě Slavie a neposunula se před svého přímého konkurenta v boji o čtvrtou příčku.

Viktoria Plzeň – Mladá Boleslav 3:0

Západočeši si byli prakticky jisti svým třetím místem, kromě finále domácího poháru tak už jejich role spočívala pouze v míchání karet ve skupině o titul. Jako první mohli narušit ambice Bolky, jež se snažila zajistit si čtvrté místo a s ním také přímý postup do předkol Konferenční ligy. V Plzni ale naposledy zvítězila před více než šesti lety.

V úvodu byli aktivnější mladoboleslavští, pak ovšem přišly dvě slepené domácí branky. U zrodu obou stál Šulc, který dostal prostor na pravé straně hřiště. V 10. minutě našel volného Cadua, jenž milimetrově přesně zakončil k levé tyči. O dvě minuty později plzeňský šikula nacentroval do vápna, u míče se ocitl Souaré a druhou střelu na bránu v zápase proměnil ve druhou trefu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Nejlepší plzeňský střelec Šulc pak sám dostal balon do sítě, gól však sudí neuznal kvůli ofsajdu. Ve 37. minutě byl blízko svému druhému zásahu Souaré, jeho technické střele ale vystavil stopku skvělým zákrokem Petr Mikulec. Trenér David Holoubek po dvou střídáních v úvodním dějství reagoval na nepříznivý vývoj zápasu dvěma změnami i v poločase.

Byli to právě střídající hráči Lamin Jawo a Antonín Vaníček, kteří se objevili ve velkých příležitostech. Brankář Viktoriánů Martin Jedlička ale opět potvrdil vynikající formu a změnu skóre nepřipustil. Na druhé straně rozezvučel brankovou konstrukci krásným volejem Souaré. Definitivní hřebíček do rakve Středočechů zatloukl Tomáš Chorý po pohledné kombinaci hráčů Viktorie, na jejímž počátku stál opět Šulc.

Caduovy statistiky proti Boleslavi.
Caduovy statistiky proti Boleslavi.Opta by Stats Perform / Profimedia

Plzeň hrála ve velké pohodě a dál se tlačila do koncovky. V dobrých pozicích se ocitli Souaré či Chorý, leč v zakončení jim scházela přesnost. Vitkoriání i tak v poklidu dotáhli utkání k vítězství, ovládli první zápas nadstavby a zamotali souboj o poháry.

Tabulka skupiny o titul