Sigma Olomouc má nového trenéra, Janotka k týmu přichází z rezervy. Podepsal na neurčito

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sigma Olomouc má nového trenéra, Janotka k týmu přichází z rezervy. Podepsal na neurčito

Janotka podepsal na neurčito.
Janotka podepsal na neurčito.Profimedia
Novým trenérem fotbalistů Olomouce se stal Tomáš Janotka (42), který doposud vedl druholigový B-tým Sigmy. S klubem podepsal smlouvu na neurčito. Hanáci o tom informovali na svém webu. Pro Janotku půjde o první trenérské angažmá v nejvyšší soutěži.

Dvaačtyřicetiletý Janotka za Olomouc hrával a v roce 2012 s ní vybojoval domácí pohár i Superpohár. Před touto sezonou se ujal rezervního týmu, s nímž nečekaně obsadil druhé místo, postoupit do nejvyšší soutěže ale podle pravidel nemohl.

"Áčko" Olomouce vedl od února po odvolání Václava Jílka dočasně Jiří Saňák. Cíl v podobě postupu do evropských pohárů ale s mužstvem nenaplnil, jelikož Sigma v semifinále nadstavbové ligové skupiny o Evropu vypadla s Hradcem Králové.

"Tomáš Janotka prokázal své kvality u B-týmu v uplynulé sezoně. Pro Sigmu byla vždy důležitá práce s vlastními mladými hráči, stejně tak zde vyrůstali kvalitní trenéři a Tomáš ukazuje, že může být dalším v řadě," prohlásil sportovní manažer Sigmy Ladislav Minář.

Letní přípravu na nadcházející ročník zahájí nový kouč s týmem 17. června. "Půjdu do toho po hlavě a naplno. Totéž budu chtít i od hráčů. Jsem emotivní člověk a nerad prohrávám. Pokusím se to přenést i na hráče, abychom vždycky byli odhodlaní, bojovní, nechali jsme na hřišti všechno a nikdo nám nemohl v tomto směru nic vyčíst," uvedl Janotka.

Po základní částí byla Olomouc osmá.
Po základní částí byla Olomouc osmá.Livesport