Role favorita se nezříkáme, vždyť jsme tým z nejvyšší soutěže, zní z Karviné před baráží

Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Role favorita se nezříkáme, vždyť jsme tým z nejvyšší soutěže, zní z Karviné před baráží

Budou mít fotbalisté Karviné opět důvod slavit?
Budou mít fotbalisté Karviné opět důvod slavit?Profimedia
Úvodními zápasy odstartuje ve čtvrtek baráž o první fotbalovou ligu. Čtvrtý celek z druhé ligy Vyškov ve svém azylu v Drnovicích bude hostit čtrnácté mužstvo nejvyšší soutěže Karvinou a po loňském neúspěšném souboji se Zlínem se v baráži představí podruhé za sebou.

Vyškov si baráž zahraje podruhé za sebou, vloni po prohře 0:1 venku a domácí bezbrankové remíze nestačil na Zlín. Vzhledem k nevyhovujícímu stadionu stále působí v azylu v Drnovicích. Jelikož je Karviná nováčkem nejvyšší soutěže, v minulé sezoně se s Vyškovem utkala v druhé lize. Venku prohrála 1:2 a doma zvítězila 2:0.

"Druhou ligu jsme uzavřeli porážkou v Příbrami, ale teď nás čeká úplně jiná soutěž, dva zápasy ve stylu play off. Věřím, že podáme mnohem lepší výkon. Věřím, že domácí zápas s Karvinou zvládneme a udržíme si naději do odvety," řekl trenér Vyškova Jan Kameník.

Vyškov a jeho poslední výsledky.
Vyškov a jeho poslední výsledky.Livesport

"Narazíme ale na silný tým. Karvinští po loňském postupu z druhé ligy nabrali zkušenosti a zaslouženě se vyhnuli přímému sestupu. Chceme se pokusit o to, abychom byli prvním týmem z druhé ligy, který v baráži uspěje," doplnil Kameník, jehož svěřenci z posledních pěti druholigových kol uhráli jediný bod.

Karviná se role favorita nezříká

Karvinští coby nováček nejvyšší soutěže se pokusí odvrátit to, aby po roce sestoupili zpět do druhé ligy. Formu mají o poznání lepší než soupeř, z posledních tří zápasů dvakrát zvítězili.

"Role favorita se nezříkáme, vždyť jsme tým z nejvyšší soutěže. Máme ligové zkušenosti. Musíme si ale dát na soupeře velký pozor, vloni Zlín v baráži pořádně potrápili. Navíc máme v živé paměti oba naše vzájemné zápasy z minulé sezony, oba byly vyrovnané. Vyškov zvítězil doma a my také, i když s velkým štěstím," řekl asistent trenéra Karviné Marek Bielan. "Odveta doma je pro nás lepší. I v pohárech je podle mě lepší začínat venku," dodal.

Poslední zápasy Karviné.
Poslední zápasy Karviné.Livesport

Vyškov – Karviná (18:00)