Pyrotechnika i poškození stadionu. Pražská "S" dostala od LFA vysoké pokuty

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pyrotechnika i poškození stadionu. Pražská "S" dostala od LFA vysoké pokuty

Sparta musí zaplatit 230 tisíc korun.
Sparta musí zaplatit 230 tisíc korun.Profimedia
Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA) udělila Spartě za nevhodné chování fanoušků při ligových utkáních dvě pokuty v souhrnné výši 230 tisíc korun. Slavia musí zaplatit 100 tisíc a její záložník Matěj Jurásek (20) 40 tisíc. Pokutu 20 tisíc korun obdržel i sparťan Indrit Tuci (23). Disciplinární komise o tom informovala v komuniké. Tresty za incidenty ve finále domácího poháru mezi Plzní a Spartou zatím neudělila, s výjimkou dvou pokut pro členy realizačních týmů.

Sparťanští příznivci se nejprve ve 3. kole nadstavbové skupiny o titul v domácím utkání s Ostravou provinili pronesením a použitím pyrotechniky vedoucím k přerušení utkání. Za to letenský klub dostal pokutu 130 tisíc korun.

V následujícím kole v Mladé Boleslavi fanoušci Pražanů vedle užití pyrotechniky poškodili zařízení stadionu a po skončení zápasu vnikli na hrací plochu. Sparta zvítězila 5:0 a s předstihem obhájila titul.

V tomto utkání Albánec Tuci dostal za použití pyrotechniky pokutu 20 tisíc korun. Třiadvacetiletý Albánec vzal zapálenou dýmovnici, která ležela na trávníku, a chodil s ní po hřišti. Jurásek si vysloužil oproti Tucimu dvojnásobnou pokutu za totéž v duelu 3. kola skupiny o titul proti Plzni. Po duelu si nasadil kuklu, vzal pyrotechniku do ruky, odpálil ji a se světlicí stál před fanoušky. Jeho klub obdržel stotisícovou pokutu kvůli nevhodnému chování fanoušků ve stejném duelu.

Zlín zaplatí 80 tisíc korun po zápasech 3. a 4. kola skupiny o záchranu proti Českým Budějovicím a Bohemians 1905. Jeho fanoušci v nich rasisticky pokřikovali na hostující hráče, kvůli použití pyrotechniky navíc přerušili zápasy a vnikli na hrací plochu.

Bohemians 1905 kvůli pyrotechnice v záchranářském duelu s Karvinou zaplatí 20 tisíc korun. Disciplinární komise zároveň zahájila řízení se Spartou, Ostravou, Hradcem Králové, Slavií a Pardubicemi.

Už v pondělí disciplinární komise spustila řízení s Plzní a Spartou po finále domácího poháru z minulého týdne. Po skončení utkání na západě Čech vnikli na hrací plochu fanoušci obou táborů a došlo k několika potyčkám. LFA v komuniké informovala, že každý z klubů se na dnešním zasedání komise bude obecně zpovídat z nesportovního chování příznivců a celkem pěti konkrétních prohřešků, které oběma komise vytkla.

Disciplinárka potrestala dnes jen kondičního trenéra Plzně Martina Kastnera a kustoda Sparty Praha Luďka Straceného zákazem výkonu všech funkcí na jedno soutěžní utkání a pokutou 20 tisíc korun. Oba si trest už odpykali.

David Puškáč z Bohemians 1905 a Pavel Juroška ze Slovácka kvůli červené kartě z posledního 5. kola nadstavbových skupin obdrželi třízápasový trest.

Sportovní manažer Slovácka Veliče Šumulikovski a trenér druholigového olomouckého B-týmu Tomáš Janotka, který se tento týden posunul k "áčku" Sigmy, dostali kvůli čtvrté žluté kartě trest na jedno utkání. Disciplinární komise ale současně rozhodla o přeměně těchto trestů na peněžité pokuty.