Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Protijed na uštknutí Kobrou našel Trpišovský na lavičce. Zápas zvrátil příchod Chytila

Aktualizováno
Slavia v Budějovicích sice ztratila vedení, ale i díky gólu a asistenci Mojmíra Chytila nakonec vyhrála 3:1.
Slavia v Budějovicích sice ztratila vedení, ale i díky gólu a asistenci Mojmíra Chytila nakonec vyhrála 3:1.Profimedia
Slavia ve 2. kole FORTUNA:LIGY v Českých Budějovicích dlouho tápala, nakonec si však odváží výhru 3:1. Úvod se Sešívaným vydařil dle plánu, neboť již ve 13. minutě zásluhou Christose Zafeirise vedli. V dalším průběhu ale neproměňovali šance, čehož po změně stran využilo Dynamo. Konkrétně Zdeněk Ondrášek přezdívaný Kobra, jenž tak svůj druhý zápas po návratu na jih Čech oslavil gólem. Z toho ale nakonec radost mít nemohl, neboť zazářila letní slávistická posila Mojmír Chytil. Muž ze střídačky nejprve připravil vítězný zásah a nakonec se i sám prosadil.

České Budějovice –⁠ Slavia Praha 1:3

Budějovice se sice snažily o dynamickou hru, sešívaní však od úvodu měli i díky technickému nadání jasně navrch. Odměnou jim byla ve 13. minutě branka Zafeirise, jenž z druhé vlny vyslal za hranicí vápna prudkou ránu, která navíc změnila směr po teči obránce. V 18. minutě již mohl mít norský talent dokonce hattrick, v rychlém sledu ale nejprve těsně minul nadějně zakrouceným pokusem z přímého kopu a poté byl Dávid Šípoš úspěšný proti další tečované střele.

Na tento úspěch navázal gólman domácích včasným vyběhnutím proti Václavu Jurečkovi, kterého bravurně vyslal do úniku Ondřej Lingr. Ani ve druhém dějství nechtěli dát Pražané čichnout Jihočechům k míči, hned v 53. minutě bylo jasné proč. Pilný Lukáš Čmelík se na pravém křídle i za pomoci efektivní finty dopracoval k centru, jenž zamířil přímo na hlavu navrátilce Ondráška a bylo vyrovnáno. Vstřelená branka dodala černobílým klid na míči, slávisté se k znovunastolení dominance museli nadřít.

Vybrané statistiky zápasu.
Vybrané statistiky zápasu.Livesport

Dalšího zásahu se hostující fanoušci dočkali v 74. minutě, u čehož byl stejně jako v prvním kole v roli žolíka Chytil. Uvnitř vápna se dopracoval ke zpětné přihrávce, která doputovala až k neomylnému Lukášovi Provodovi. O 10 minut později si tito dva role vyměnili a Chytil byl se svou elegantní patičkou autorem pojišťující branky, na kterou navázal i vybojováním penalty. Její směr ovšem bravurně vystihl Šípoš, jenž chytil i následnou dorážku.

Tabulka FORTUNA:LIGY