Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Olomouc v přípravě porazila Rapid Vídeň, Mladá Boleslav remizovala s Cracovií

Aktualizováno
Oba góly Sigmy dal Lukáš Juliš.
Oba góly Sigmy dal Lukáš Juliš.FK Pardubice
Olomouc na soustředění v Rakousku překvapivě porazila Rapid Vídeň 2:1 díky dvěma gólům Lukáše Juliše (28) a vyhrála i pátý zápas letní přípravy. Mladá Boleslav remizovala s Cracovií Krakov 1:1 stejně jako Karviná s druholigovým polským týmem Termalica Nieciecza. Pardubice porazily druholigovou Chrudim 2:0 a připsaly si v letní přípravě první vítězství.

Olomouc –⁠ Rapid Vídeň 2:1

Olomouc proti čtvrtému týmu rakouské ligy výborně začala a po čtvrthodině se po kličce brankáři poprvé prosadil Juliš. Letní navrátilec do Sigmy pak v 36. minutě zvýšil a Rapid už dokázal pouze chvíli před přestávkou zkorigovat stav. "Soupeř ukázal velkou kvalitu, vítězství je cenné a jsme rádi za tu konfrontaci," citoval klubový web trenéra Sigmy Václava Jílka.

"Vítězství bych ale nepřeceňoval, našli bychom tam chybičky. Hlavně co se týče kvality držení míče a kvality řešení těžkých situací, v tom byl soupeř daleko lepší a přesnější. My jsme těžili z naší agresivity a presinkové součinnosti a efektivity Lukáš Juliše," dodal trenér Hanáků.

Cracovia –⁠ Mladá Boleslav 1:1

Mladá Boleslav proti sedmému týmu polské ligy skoro celý zápas dotahovala jednobrankovou ztrátu, srovnat dokázal až dvě minuty před koncem povedenou střelou s pomocí břevna střídající Hilál. "Odehráli jsme dobrý zápas se zajímavým soupeřem, v jehož průběhu každý chvilku tahal pilku," řekl mladoboleslavský trenér Marek Kulič.

"Hra se přelévala z jedné strany na druhou. V druhé půli jsme si pomohli střídáním. Bylo straně důležité, že Júsuf udržel nahoře hodně balonů a svůj dobrý výkon korunoval parádním gólem," ocenil kouč.

Termalica – Karviná 1:1

Karvinští v polské Vladislavi vedli zásluhou gólu letní útočné posily Franka. Po změně stran ale nasadil jediný nováček české ligy na trávník mladíky a Termalica vyrovnala po brance, na kterou přihrál český útočník Poznar.

"V prvních deseti minutách jsme měli ze soupeře šílený respekt. Poté jsme už byli lepším týmem a zaslouženě vedli. Do druhé půle nastoupili kluci z béčka, kteří mají za sebou pouhý týden přípravy. Určitě bych na jejich výkonu našel pozitiva a takový zápas byl pro ně obrovská škola. Jen mě několikrát zarazilo, jak si to zbytečně komplikovali," citoval klubový web karvinského trenéra Tomáše Hejduška.

FK Pardubice – Chrudim 2:0

Pardubičtí po dvou porážkách v přípravě poprvé zvítězili. Proti druholigové Chrudimi otevřel v 10. minutě skóre Patrák a pojistku přidal po změně stran Krobot. Hosté marně reklamovali předchozí údajný faul.