Nečekané ztráty favoritů. Sparta poprvé v sezoně odevzdala všechny body, Plzeň selhala s Karvinou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nečekané ztráty favoritů. Sparta poprvé v sezoně odevzdala všechny body, Plzeň selhala s Karvinou

Aktualizováno
Vasil Kušej se podepsal pod dvě branky Mladé Boleslavi.
Vasil Kušej se podepsal pod dvě branky Mladé Boleslavi.Profimedia
Fotbalisté Sparty ve 13. kole FORTUNA:LIGY poprvé v sezoně poznali hořkost porážky, když prohráli na hřišti Mladé Boleslavi 1:3. Pod dvě branky domácích se podepsal Vasil Kušej (23). Všechny body ztratila nečekaně také Plzeň, která před vlastními fanoušky nestačila na Karvinou 0:1. O jediný gól utkání se postaral Patrik Čavoš (28).

Mladá Boleslav – Sparta 3:1

Letenští se od začátku chopili otěží a vypracovali si několik zajímavých šancí. Z přímého kopu ve 12. minutě však Qazim Laci zamířil příliš vysoko. Hned vzápětí musel na druhé straně předvést pohotový zákrok Vindahl, jenž vykryl přízemní zakončení Yusufa. Mladá Boleslav se ovšem úvodní trefy nakonec dočkala, když Kušej zakončoval ve 24. minutě z osamocené pozice ve vápně.

Odpověď hostů na sebe nenechala dlouho čekat. K Jakubu Peškovi se na hranici šestnáctky dostal odražený míč, který poslal razantní ranou přesně k pravé tyči. Špatné komunikace mezi gólmanem Vindahlem a Filipem Panákem využil v závěru poločasu Matějovský, jenž po zisku balonu dorážel do prázdné brány.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Po návratu z kabin napravil Vindahl chybu z úvodního dějství, když famózně vyrazil teč Daniela Marečka z hranice šestnáctky. Na dánského strážce branky nevyzrál ani Yusuf, jenž zakončoval chvíli nato hlavičkou pod břevno. Na druhé straně musel vytáhnout bravurní zákrok také Matouš Trmal, když jej skrytým přízemním pokusem k pravé tyči pozdravil Adam Karabec.

V závěru tak přišla pro Pražany finální rána. Střídající Lamin Jawo si našel prodloužený míč od Yusufa a šikovně po zemi zakončil mimo Vindahlův dosah.

Plzeň – Karviná 0:1

Už v páté minutě ho vystrašil Amar Memič, když zakončoval rychlý protiútok tvrdou ranou těsně kolem tyče. Viktoriánům stačilo první ohrožení vlastní brány k tomu, aby začali hrát aktivněji. Často se dostávali do soupeřova vápna, nicméně každá akce skončila neúspěchem již v předfinální fázi.

Až v závěru první půle se domácí mužstvo dočkalo střeleckého úspěchu. Na centrovaný balon si vyskočil Chorý a prudkou hlavičkou zvedl fanoušky ze sedaček. Navrátilec v plzeňské sestavě si ovšem dopomohl faulem, proto sudí gól zpětně odvolal, a navíc smolaři udělil žlutou kartu.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

I ve druhém poločase se jako první v šanci objevila Karviná. Míč propadl do malého vápna, kde stál Alex Iván, který bez váhání vypálil. Brankář Baier ovšem reagoval velmi rychle a připsal si důležitý zákrok. Z následného útoku Viktoriánů se do šestnáctky prokličkoval Erik Jirka, ale i Dominik Holec ukázal, jak dobře umí chytat.

Po hodině hry si na centr vyskočil Iván a akrobaticky se pokusil poslat balon mezi tři tyče. Tentokrát jej však zastavilo břevno. V 77. minutě už Slezané slavili, když nehlídaný Čavoš hlavou překonal Baiera. Domácí se v závěru hnali za vyrovnáním, nicméně defenziva s Holcem tlaku odolala.

Tabulka F:L