Lobující Kuchta na Slovácku výrazně přispěl Spartě ke klidnějším nocím před derby

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lobující Kuchta na Slovácku výrazně přispěl Spartě ke klidnějším nocím před derby

Aktualizováno
Lukáš Haraslín dal na Slovácku vítězný gól Sparty.
Lukáš Haraslín dal na Slovácku vítězný gól Sparty.Profimedia
Sparta porazila v prvním kole nadstavbové skupiny o titul FORTUNA:LIGY Slovácko 4:2 a udržela si na čele tabulky čtyřbodový náskok na Slavii. K výhře Pražany nasměroval Jan Kuchta, který v první půli dvakrát prchl svým strážcům a v samostatných únicích překonal Tomáše Fryštáka pohlednými loby. Tři body Letenským ovšem proti vzdorujícímu soupeři vystřelil až po změně stran Lukáš Haraslín. Rudí se navíc vyvarovali nebezpečných faulů a ani jeden z devíti karetně ohrožených hráčů nebude v nadcházejícím derby chybět, naopak modrobílým bude proti Plzni chybět Petr Reinberk a Milan Petržela.

Slovácko – Sparta Praha 2:4

Když se Letenští představili v ligové nadstavbě v Uherském Hradišti naposledy, slavili zde první titul po devítileté odmlce. Tentokrát se k němu mohli opět mílovým krokem přiblížit. K tomu jim měla dopomoct i tristní forma domácího celku. Ten z posledních sedmi duelů hned čtyřikrát prohrál a ve zbytku pouze remizoval.

Sparťané si ovšem museli dávat pozor na disciplínu, hned sedm členů zahajovací sestavy totiž bylo před derby se Slavií pod hrozbou karetního trestu. Zatímco v letošních vzájemných ligových utkáních se Letenští prosadili vždy v 11. minutě, v nadstavbě si fanoušci počkali o minutu déle. Kuchta obdržel na polovině hřiště krásnou průnikovou přihrávku od Veljka Birmančeviče a samostatný únik zakončil přesným lobem.

Statitiky utkání.
Statitiky utkání.Opta by Stats Perform

Ve 21. minutě to vyzkoušel dvakrát na zadní tyč Lukáš Haraslín, ale Fryšták si s technickými pokusy poradil. Záhy ovšem vyslal Kuchtu do dalšího úniku Tomáš Wiesner a sedmadvacetiletý útočník se při lobu znovu nemýlil. Obtížný zákrok si připsal ve 28. minutě Peter Vindahl, když jeho pozornost otestoval dalekonosnou ranou Marek Havlík. Úspěch už ale neslavil o pět minut později, kdy Daniel Holzer našel na hraně malého vápna Seung-Bin Kima, jenž ranou k pravé tyči snížil.

Už dvě minuty po změně stran se chystal k exekuci penalty Ladislav Krejčí, ruce Reinberka ale předcházel ofsajd Kuchty. Jinak ovšem Sparta vstoupila do druhé půle velmi pasivně. Dlouhou kombinaci přerušil až v 63. minutě gólem Haraslín, když po rychlé akci překvapil gólmana ranou na bližší tyč. Zpět na dostřel jediné branky ale vrátil domácí o devět minut později proměněnou penaltou Vlastimil Daníček.

Kuchtovy statistiky proti Slovácku.
Kuchtovy statistiky proti Slovácku.Opta by Stats Perform

Záhy mohl zareagovat opět Haraslín, nastřelil však pouze vzdálenější tyč. Vítězství tak pojistil v nastaveném čase z pokutového kopu Ladislav Krejčí. Sparta tedy na půdě trápícího se Slovácka neponechala nic náhodě a udělala další krok k mistrovské trofeji. Nyní se však bude muset koncentrovat na sobotu 11. května, kdy ji čeká klíčové derby se Slavií. 

Tabulka skupiny o titul