Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport Daily #92: Jak důležitá jsou pro společnost fotbalová derby, popisuje Miroslav Šifta

Livesport Daily #92: Jak důležitá jsou pro společnost fotbalová derby, popisuje Miroslav Šifta
Livesport Daily #92: Jak důležitá jsou pro společnost fotbalová derby, popisuje Miroslav ŠiftaProfimedia
Nedělní třaskavé pražské derby mezi Spartou a Slavií nabídlo kromě remízy 1:1 spoustu emotivních momentů, které názorově rozdělily českou sportovní veřejnost. O víkendu se ale po fotbalové Evropě odehrála celá řada dalších velkých zápasů, včetně několika lokálních a společensky velmi důležitých derby. Jaké události přinesly velké zápasy v Anglii, Francii, Nizozemsku, Španělsku ale i Česku jsme probrali s autorem článků Derby Week, fotbalovým publicistou a geografem Miroslavem Šiftou.

Slavia – Sparta. Arsenal – Tottenham. Atlético – Real. PSG – Marseille. Ajax – Feyenoord. Uplynulý víkend nabídl fotbalovému fanouškovi hned několik atraktivních lahůdek, o kterých se mluví i několik dní po jejich odehrání (v případě nizozemského šlágru dokonce i po nedohrání). Dění v těchto zápasech často daleko přesahuje sportovní bublinu a je tématem i mezi širokou veřejností.

"V tomhle kontextu si vůbec nedokážu představit například projekt Superligy. Spousta fanoušků nedá na ligová klání a obzvlášť ligová derby dopustit. Fotbal má zkrátka na společnost obrovský vliv, ale bohužel třeba nedělní pražské derby mělo na tuhle image spíš negativní dopad," říká Miroslav Šifta.

Livesport Daily #92: Jak důležitá jsou pro společnost fotbalová derby?
Livesport

V dnešní epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

- vliv klubových vedení na atmosféru českého derby

- geografický a výkonnostní kontext třaskavých derby

- divoké události na Ajaxu a v Marseille

Nový díl Livesport Daily najdete na oblíbených podcastových platformách – Spotify, Apple Podcasts a Google Podcasts.