Karviná vykročila k udržení v lize těsnou výhrou, Budějovice spasil gól v závěru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Karviná vykročila k udržení v lize těsnou výhrou, Budějovice spasil gól v závěru

Karviné stačil k vítězství jediný zásah.
Karviné stačil k vítězství jediný zásah.Profimedia
Fotbalisté Karviné v úvodním barážovém klání o udržení se ve FORTUNA:LIZE vyhráli v Drnovicích nad Vyškovem 1:0. Rozhodující gól si schoval do závěru první půle Patrik Čavoš (29), jenž se prosadil netypicky hlavou. Slezané se tím výrazně přiblížili k záchraně, která byla úkolem pro trenéra Marka Bielana, pod jehož vedením hráli zelenobílí většinu jarní části sezony. Navzdory jeho dobré práci se však v posledních dnech začalo silně spekulovat o tom, že ho v případě udržení prvoligové příslušnosti nahradí na lavičce dosavadní lodivod Vlašimi Martin Hyský. Ve druhém utkání porazily České Budějovice fotbalisty Táborska 2:1.

České Budějovice – Táborsko 2:1

Jako první v utkání zahrozil Samuel Šigut, který utekl obraně, ale pozorného Martina Pastornického z úhlu neohrozil. Budějovičtí fotbalisté drželi i nadále míč a hledali skulinku, kudy by mohli zakončit. Tu objevil Suchan, avšak i proti němu se vyznamenal brankář hostí pohotovým zákrokem. Po 20 minutách na sebe upozornil Djordjič, ovšem i s jeho ranou si Pastornický poradil.

Bezgólovou podívanou nezměnil ani Zdeněk Ondrášek, kterému chybělo pár centimetrů, aby usměrnil centr ze strany do odkrytého prostoru mezi třemi tyčemi. Vzrušení v závěru vyvolal faul na hranici vápna Dynama, po němž sudí nařídil pokutový kop pro Táborsko. K puntíku se postavil Djordjič a sebejistě proměnil střelou k pravé tyči.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Penalta ukončila první poločas a také načala ten druhý. Faulem ve vápně se provinil hostující Novák a ranou pod břevno nekompromisně srovnal Suchan. Střelec druhé branky mohl skóre utkání obrátit. V 53. minutě však jeho dalekonosný projektil zlikvidoval Pastornický.

Pár centimetrů dělilo Táborsko v 67. minutě od vedení. Na výborný centr si naskočil Jakub Šašinka, ale nedokázal míč usměrnit do prostoru mezi třemi tyčemi. Dlouho se schylovalo k remízovému zápasu, vše ale změnilo nastavení. Martin Králik prodloužil centr od rohového praporku na vzdálenější tyč, kde se ocitl Nikl a rozjásal fanoušky.

Jihočeskou přetahovanou o místenku v dalším ročníku FORTUNA:LIGY tak začaly lépe České Budějovice. Odvetný souboj je na programu 2. června.

Vyškov – Karviná 0:1

V úvodu zápasu docházelo k zaměstnání gólmanů výjimečně. Ve 12. minutě zkusil své štěstí Rajmund Mikuš, ovšem pokus vyslaný zpoza vápna mířil do míst, kde čekal Jan Stejskal. Budínský o sobě dal vědět až po úvodní půlhodině, kdy si našel dlouhou přihrávku Momčila Raspopoviče. Stejskal však proti střelci rychle vyběhl a úspěšně zakročil. Situaci navíc předcházel ofsajd.

Odchod do šaten za bezbrankového stavu hosté odmítli v závěru, kdy prudkou hlavičkou rozvlnil síť Čavoš. Okamžitému srovnání poté zabránil Jiří Ciupa, který vychytal pokus Issy Fomby.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Ciupa předvedl reflexivní zákrok i na začátku druhé půle, kdy znovu lapil Fombovu hlavičku. Úspěšný střelec z konce prvního poločasu ze své aktivity neubral ani po přestávce. Karvinskou kombinaci sice domácí odvrátili, ale právě Čavoš zachytil odražený balon na hranici vápna a pohotově vypálil. Stejskal se musel natáhnout, aby pokus vytěsnil alespoň nad břevno. Na šance z úvodu druhé půle fotbalisté moravského celku nenavázali a Karviná své těsné vedení udržela.

Vyškov tak prohrál pátý z posledních šesti soutěžních zápasů a vidina postupu do nejvyšší soutěže se mu výrazně vzdálila. Odvetný souboj je na programu 2. června.