Dynamo zahájilo přípravu na novou sezonu. Klub srovnal závazky, nechyběl žádaný Suchan

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dynamo zahájilo přípravu na novou sezonu. Klub srovnal závazky, nechyběl žádaný Suchan

Jan Suchan zahájil přípravu s Dynamem.
Jan Suchan zahájil přípravu s Dynamem.Profimedia
Fotbalisté Českých Budějovic ve čtvrtek zahájili přípravu na prvoligovou sezonu. Kvůli tomu, že jim klub dlužil peníze, zvažovali, že trénovat nezačnou. Dynamo však ve středu závazky srovnalo. Novinářům to ve čtvrtek potvrdili trenér i hráči.

"Říkal jsem, že stát se může všechno. Nikdo z té situace šťastný nebyl, proto se dnes mohlo stát cokoliv. Ale výplata včera přišla a všichni jsou natěšení, že jsou zpátky a můžeme začít pracovat," řekl kapitán Zdeněk Ondrášek.

Kádr se v porovnání s minulou sezonou, v níž Dynamo zachránilo nejvyšší soutěž až v baráži, výrazně změnil. Záložník Patrik Hellebrand zamířil do polského Górniku Zabrze. Po konci smlouvy odešli útočník Patrik Brandner, obránce Martin Králik, David Broukal a brankář Dávid Šípoš. V kádru nezůstali ani hráči, kterým skončilo hostování. Jedná se o Wale Musu Alliho, Florenta Poulola, Mateje Madleňáka, Uroše Laziče a Viktora Sliackého.

Přípravu začalo 22 fotbalistů. Do tréninku naskočí i ti, kteří se vrátili z hostování v jiných klubech. Na testy přišli rakouský brankář Marcel Köstenbauer, záložník Danel Dongmo a obránce Juraj Kotula. Trenér Jiří Lerch se domnívá, že Dynamo v průběhu přípravy získá posily.

"S vedením jsme si řekli, že potřebujeme 18 hráčů, kteří zvládnou ligu. Neříkám, že jich ještě přijde deset, ale věřím, že čtyři až pět nových hráčů s určitou kvalitou by se mohlo objevit. Věřím, že se situace v klubu nyní zklidní a hráči sem přijdou," řekl Lerch.

Dodal, že ambice týmu se odvíjejí podle síly kádrů. "Věřím, že se semkneme, budeme bojovat a ligu zase zachráníme," uvedl Lerch. Není však ani vyloučeno, že do začátku sezony ještě Dynamo o některé hráče přijde. Zájem z ligy je například o záložníka Jana Suchana.

"Samozřejmě by mě lákalo hrát v klubu, který má ambice na evropské poháry. Ale mám smlouvu v Českých Budějovicích. Přestupní termín je ještě dlouhý, uvidíme, jak to dopadne," řekl Suchan.

Jihočeši plánují pět přípravných zápasů. Poprvé nastoupí 29. června proti Viktorii Žižkov a generálkou před ligou pro ně bude duel s rakouským SV Ried.