Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dynamo vysvobodil v závěru rychlík Alli, Olomouc i přes absence nadělovala a je třetí

Olomouc si doma s chutí zastřílela.
Olomouc si doma s chutí zastřílela.@SKSigmaOlomouc
Na jihu Čech se sice tváří, že pozice trenérského dua Tomáš Zápotočný, Marek Nikl je i navzdory mizerným výsledkům neotřesitelná, sobotní duel na Střeleckém ostrově s Karvinou měl však pro bývalé ligové hráče takřka existenční význam. U soutoku Vltavy a Malše se nakonec přeci jen radovali domácí, které spasil v závěru Musa Alli. Alespoň bod získal za bezbrankovou remízu v Ďolíčku Zlín. Jednoznačnou výhrou 4:0 si naopak pomohla Sigma Olomouc, která je po zápase s Mladou Boleslaví minimálně do neděle na třetím místě. Zvítězilo i Slovácko, které si doma poradilo s Teplicemi (2:0).

Bohemians – Zlín 0:0

Úvod utkání jen potvrzoval mizernou ofenzivní bilanci Bohemians. První mírně závažnější šanci si vytvořil ve 13. minutě hostující Dominik Simerský, který se prodral k zakončení z hranice malého vápna, avšak brankář na jeho pohotovou střelu dosáhl.

Krátce nato pálil z dobré pozice z přímého kopu Martin Dostál a Matěj Rakovan musel jeho dobře mířený pokus srazit na roh. Po něm se k zakončení dostal Jan Matoušek, střílel však přesně do gólmana. Ve 32. minutě napřáhl zpoza vápna David Puškáč, proti jeho pokusu mířícímu pod břevno ale znovu dobře zasáhl Rakovan.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Po změně stran se řítil do zakončení hostující Vukadin Vukadinovič, jeho rána z úhlu na bližší tyč však Martinu Jedličkovi příliš starostí nenadělala. Krátce nato nahrával srbský útočník skrze malé vápno na Lukáše Bartošáka, ten ale míč netrefil.

O chvíli později se stejné duo hnalo po chybě v rozehrávce Bohemky do protiútoku. V kombinaci si však hráči neporozuměli, a tak slibná akce neskončila ani střeleckým pokusem. V 56. minutě zakončoval slibný náběh za obranu Matoušek, opět ale pálil přesně na gólmana. Atraktivní úvod záhy pominul a utkání se opět s minimem šancí a mírnou nadvládou Klokanů dohrálo do remízového konce.

České Budějovice – Karviná 1:0

Úvodní šanci měli na kopačkách domácí fotbalisté, konkrétně Musa Alli. Ten se předvedl krásným slalomem mezi dvěma obránci Slezanů, na jeho následné zakončení byl ale Dominik Holec patřičně připraven. Na opačné straně mohl z poctivě odvedené práce Jiřího Fleišmana těžit Adeleke Akinyemi, jehož pokus však směřoval vysoko nad břevno.

Patrik Hellebrand byl po tvrdém zákroku odměněn pouze žlutou kartou, přičemž hlavní sudí mohl uvažovat i o vyloučení frustrovaného středopolaře.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Po změně stran se ocitl v doposud nejlepší příležitosti Akinyemi, ten ale na hranici malého vápna nedokázal správně nasměrovat míč, dokonce jej vůbec netrefil. Zvrat nepřišel ani když zazněla píšťalka po faulu na Alliho v pokutovém území. Radost černobílých z příležitosti z 11 metrů rychle utlumila vztyčená vlajka asistenta rozhodčího.

V závěrečné desetiminutovce se hrálo stylem nahoru dolů, přičemž aktivnější byli fotbalisté Dynama. To potvrdil několik málo minut před koncem duelu Alli, jenž potrestal zbytečnou ztrátu v rozehrávce v podání nováčka nejvyšší soutěže. Nigerijský hráč se dostal až do situace jeden na jednoho, ve které se nemýlil a přesnou střelou k tyčce rozhodl záchranářský duel.

Sigma Olomouc – Mladá Boleslav 4:0

I přes absenci ofenzivních opor byli Hanáci v úvodu utkání aktivnějším z obou soupeřů, žádnou gólovou příležitost si však vytvořit nedokázali. Bolka se probrala až po 20 minutách hry, kdy dvakrát nebezpečně zakončoval Vasil Kušej. Oba pokusy však zlikvidoval Tomáš Digaňa.

O poznání lépe si na druhé straně počínal krátce nato Chvátal, jenž se po pasu za obranu od Filipa Zorvana jednoduše uvolnil ve vápně a přízemní ranou k bližší tyči poslal domácí do vedení. Odpovědět mohl ještě před pauzou Dominik Kostka, ale Digaňa si s jeho pohotovou střelou poradil.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Dvojité střídání v poločasové přestávce svěřencům Marka Kuliče příliš nepomohlo a navzdory územní převaze byli srovnání stále velmi daleko. Ještě více se jim naděje na bodový zisk zmenšila v 63. minutě, kdy si na centr Zorvana naskočil úplně osamocený Ondřej Zmrzlý a přesnou hlavičkou zvýšil. Pouhé tři minuty nato se po standardní situaci a přiťuknutí Víta Beneše ve vápně nejvýše vyšplhal Jakub Pokorný, jehož zakončení hlavou skončilo v pravé šibenici.

Zmar Středočechů dokonale demonstroval Ondřej Karafiát, pro nějž zápas v 72. minutě po zbytečném faulu kolenem do zad a druhé žluté kartě skončil. Definitivní tečku zápasu dal v závěru Beneš, a gólově tak doplnil své tři kolegy z obrany.

Slovácko – Teplice 2:0

Ačkoliv se hrálo zejména okolo vápna Tomáše Grigara, jenž nastoupil do svého 366. ligového klání, do první velké šance se dostali Skláři. Mladík Marek Beránek ve 14. minutě chytře vysunul odpočatého Daniela Filu, který nuceně absentoval proti kmenové Slavii, jenže ten ztroskotal na dobře vyběhnutém Milanu Hečovi.

O 11 minut později se z brány vydal i Grigar, avšak ještě než se dostal k míči, Lukáš Mareček zbytečně zfauloval unikajícího Pavla Jurošku a viděl červenou kartu. Slovácku však v této sezoně hra proti oslabeným soupeřům nesvědčila a v totožném duchu se nesl i zbytek úvodního dějství.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Přestávková Svědíkova slova ovšem padla na úrodnou půdu a hned ve 48. minutě otevřel skóre Rigino Cicilia. Ten zblízka dorazil míč do sítě poté, co Grigar předvedl skvělý zákrok proti hlavičce Petra Reinberka. O chvíli později si však zkušený gólman vybral mnohem slabší moment, když Marek Havlík napřáhl zpoza vápna a jeho slabá střela k pravé tyči propadla až za brankovou čáru.

Dvougólová ztráta doplněná velmi omezenými možnostmi na lavičce náhradníků byla pro Zdenka Frťalu neřešitelnou záležitostí, a hosté tak odjeli s prázdnou.

Tabulka FORTUNA:LIGY