Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dukla slaví návrat mezi českou elitu, obrat s Prostějovem zajistili zkušení hráči

Dukla slaví postup do nejvyšší soutěže.
Dukla slaví postup do nejvyšší soutěže.twitter.com/FKDuklaPraha
Fotbalisté pražské Dukly otočili vývoj duelu 28. kola Fortuna národní ligy s Prostějovem a výhrou 3:2 si definitivně zajistili postup. Konečný výsledek vedoucí k návratu Pražanů do nejvyšší soutěže po pěti letech zařídili hráči, kteří s ní mají bohaté zkušenosti. Postupně se totiž trefili Jakub Hora (23), Tomáš Vondrášek (36) a obrat nakonec dokonal někdejší slávistický střelec Muris Mešanovič (33). Moravský celek na druhé straně ukončil sérii tří solidních výsledků v řadě a před závěrem sezony se ocitl v pásmu sestupu.

Hosté z Moravy na svého soupeře od začátku vlétli a jejich aktivita jim přinesla už ve čtvrté minutě vedení. Centrovaný balon z rohového kopu propadl až na zadní stranu velkého vápna, kde se nacházel osamocený Samuel Šimek, jenž svůj přízemní projektil z voleje umístil k levé tyči. Na druhé straně rozvlnila síť střela z kopačky Vondráška, který se dobře zorientoval uvnitř vápna a z blízkosti skóroval.

Gólovou radost mu ale záhy vzal asistent rozhodčího. Do kabin se i tak šlo za remízového stavu, neboť v nastaveném čase dostala Dukla možnost exekuce pokutového kopu. Na starosti si ho vzal Hora a nekompromisním zakončením k pravé tyči vyrovnal.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Úvod druhého dějství se od toho předchozího vůbec nelišil. Hned z první větší šance po změně stran dokázal Prostějov skórovat, když si na centrovaný míč nejvýše vyskočil Jan Koudelka a prudkým zakončením hlavou překonal marně se natahujícího Filipa Radu.

V 68. minutě předvedl Vondrášek skvělý výběr místa, jelikož se k němu na zadní tyč dostal přetažený míč a 36letý matador pohodovým zakončením vrátil remízový stav. O klíčovém triumfu rozhodla akce, na které měl znovu podíl obránce Vondrášek, jehož tečovaný centr chladnokrevně uklidil do sítě Mešanovič.

Vítězství Dukly tak pomohlo vyřešit tu nejdůležitější otázku Fortuna národní ligy, tedy jméno postupujícího. V příštím kole se Pražané představí 19. května v Táboře, Prostějov tentýž den přivítá Opavu.

Ligová tabulka.
Ligová tabulka.Livesport