Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bořilovi skončila sezona. V derby utrpěl zlomeninu lícní kosti a podstoupil operaci

Jan Bořil v souboji Angelem Preciadem v sobotním derby.
Jan Bořil v souboji Angelem Preciadem v sobotním derby.Profimedia
Kapitánovi Slavie Janu Bořilovi (33) předčasně skončila sezona. Zkušený obránce utrpěl v sobotním bezbrankovém derby na Spartě zlomeninu lícní kosti a musel na operaci. Podle klubu ho čeká zhruba čtyři až šest týdnů klidového režimu, do zbylých tří kol nadstavby tedy už nezasáhne. Ve středečním utkání proti Plzni bude sešívaným nejspíš scházet také útočník Mojmír Chytil (25), který má z derby poraněnou ruku.

Bořil si přivodil zlomeninu v obličeji v 83. minutě derby v souboji se sparťanským záložníkem Qazimem Lacim. Navzdory zranění, které se po vyšetření ukázalo jako vážné, utkání dohrál. Slávistický levý bek v pondělí absolvoval operaci, po klidovém režimu se bude moci zapojit s obličejovou maskou do přípravy. Bořil se poměrně nedávno vrátil na trávníky po vážných zdravotních problémech, hrozil mu i konec kariéry.

Zranění si z derby odnesl také Chytil, který zápas rovněž dohrál. Slávistickému útočníkovi se ohnula ruka do nepřirozené polohy poté, co jej v souboji českých reprezentantů stáhl na zem sparťanský kapitán Ladislav Krejčí. Vyšetření vyloučilo zlomeninu, Chytil má ale loket zafixovaný a s fyzioterapeuty pracuje na snížení otoku a bolesti.

Slavia po remíze na Letné nadále ztrácí z druhého místa tabulky na městského rivala čtyři body. Sparta ve vloženém třetím kole nadstavby v úterý přivítá Ostravu, červenobílí budou o den později hostit Plzeň.

Tabulka FORTUNA:LIGY, skupina o titul