Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Druholigová Opava už zná jméno nového trenéra, klub převezme Zápotočný

Zápotočný je nový trenér Opavy.
Zápotočný je nový trenér Opavy.Profimedia
Fotbalisty Opavy bude v druhé lize trénovat Tomáš Zápotočný (43). Slezský FC na webu uvedl, že s bývalým obráncem s reprezentačními zkušenostmi v pondělí podepsal dvouletou smlouvu s roční opcí.

Zápotočný naposledy vedl prvoligové České Budějovice, kde skončil loni v prosinci. Předtím trénoval rodnou Příbram, v jejímž dresu zakončil v roce 2018 aktivní kariéru.

"Ohromně se do práce v Opavě těším. Když se řekne Opava, tak mě jako první napadnou skvělí fanoušci a krásný stadion, na který jsem vždy hrozně rád jezdil. Jako hráč jsem byl vždy hodně emotivní a kladl si jen ty nejvyšší cíle. To stejné mám jako trenér," uvedl Zápotočný na webu svého nového zaměstnavatele.

Opava sestoupila po třech letech v nejvyšší soutěži v roce 2021 do druhé ligy, v uplynulé sezoně obsadila šesté místo. "Tým musí zapracovat zejména na finální fázi a začít dávat více gólů. To byl obrovský problém nejen v loňské sezoně. Zároveň věříme, že Tomáš dokáže zúročit i své bohaté zkušenosti a předat je zejména mladým hráčům, jejichž rozvoj je jednou z našich priorit," řekl místopředseda představenstva klubu Martin Latka.

Zápotočný během kariéry získal ligové tituly s Libercem (2006) a Spartou (2014), byl také mistrem Turecka v Besiktasi a Bursasporu. V barvách Udine si zahrál v italské lize. V seniorské reprezentaci má na kontě čtyři starty.