Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Věděli jsme, jak na ně. Měli jsme dát více gólů, litoval Koubek. Ztráta s námi nezamává, věří

eFotbal / René Machálek
Ztratili jsme v Soluni dva body, uvědomuje si trenér Plzně Koubek.
Ztratili jsme v Soluni dva body, uvědomuje si trenér Plzně Koubek.ČTK / AP / Giannis Papanikos
Viktoria Plzeň si připsala v Evropské lize už třetí remízu v hlavní fázi. Ve čtvrtek remizovala na hřišti řeckého PAOK Soluň 2:2, když měla zápas slibně rozehraný, jelikož dlouho vedla 2:0. "Cítím se hořkosladce. Sladce za výkon mužstva, které hrálo výborně a přesně tak, jak jsme chtěli. V závěru jsme podlehli velkému tlaku, to je ta hořkost," vysvětloval trenér Miroslav Koubek (73) pro klubový web.

PAOK – Viktoria Plzeň 2:2

S představením týmu na horké řecké půdě byl kouč celkem spokojený. "Hráli jsme aktivně a byli jsme dostatečně nebezpeční. Vedli jsme 2:0, vyloučení samozřejmě bylo problémem, ale i v oslabení jsme si šance vytvořili. Soupeř si vytvořil velký tlak, podlehli jsme mu a je z toho remíza. To je ta hořkost," uvedl Koubek.

Západočeši dlouhé minuty nepouštěli řeckého soka do šancí, naopak sami hrozili z protiútoků. Jenže třetí branku se Plzni vstřelit nepodařilo. "Věděli jsme, že při brejkových situacích nestojí obranná čtyřka PAOKu na pevných nohách a byli jsme přesvědčeni, že si situace vytvoříme. Samozřejmě záleží na dotažení těch šancí. Byli jsme nebezpeční, dali jsme dva góly, ale zcela jistě jsme jich měli dát více," věděl kouč Viktorie.

Viktorii srazilo do kolen vyloučení Sampsona Dweha dvacet minut před koncem. Předčasně ale musel z lavičky také trenér Koubek. Proč? "Nesouhlasil jsem s odpískaným faulem, který předcházel vyrovnávacímu gólu. Jen jsem gestikuloval," vysvětloval Koubek.

Ten také okomentoval fakt, že Plzeň sbírá zatím v hlavní fázi body po nerozhodných výsledcích. "Sice jsme neprohráli jediný zápas, ale dneska jsme ztratili dvoubrankové vedení a je to bodová ztráta. Chceme každé utkání bodovat, to se nám daří, ale tentokrát jsme měli mít o dva víc," poznamenal lodivod západočeského celku.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Teď už ale Západočeši budou muset přepnout na českou ligu, kde je čeká šlágr se Spartou. "Z hlediska zátěže nás to dneska stálo hodně sil. Ale ten závěr s námi nijak nezamává a nemůže nám ublížit. Vědomí, že jsme utkání odehráli dobře, nás může jen posílit," dodal.

Tabulka Evropské ligy