Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta se v Evropské lize pokusí navázat na úvodní výhru, čeká ji těžká zkouška na půdě Betisu

Podaří se Spartě ve Španělsku bodovat?
Podaří se Spartě ve Španělsku bodovat?Profimedia
Fotbalisté Sparty se ve druhém utkání skupiny C Evropské ligy představí ve čtvrtek na hřišti Betisu Sevilla. Pražané se pokusí navázat na úvodní výhru 3:2 nad Arisem Limassol a zároveň se stát prvním českým týmem od prosince 2001, který vyhraje pohárové utkání ve Španělsku (bez Poháru Intertoto). Naopak andaluský celek chce odčinit prohru 0:1 ze stadionu Glasgow Rangers. Utkání má výkop v 18:45.

Obhájci českého titulu půjdou do souboje s Betisem v dobrém rozpoložení. Letenští v sobotu v lize porazili Plzeň 2:1 a nenašli přemožitele osm soutěžních duelů po sobě, z nichž sedm vyhráli. Domácí ligu vedou o dva body.

"Jsme na tom jak v počtu bodů, tak fotbalově docela dobře. Střílíme dost branek a jsme i pevní v obraně. Čeká nás ale ještě dlouhá sezona, další náročná utkání. Musíme se hlavně soustředit na sebe a na další rozvoj našich hráčů. Nezbývá nám nic jiného než neustále udržovat vysokou disciplínu a pokračovat v tvrdé práci. Vím, že to může znít trochu nudně, ale je to tak," řekl dánský trenér Sparty Brian Priske na tiskové konferenci po utkání s Plzní.

Sparta má dobrou formu.
Sparta má dobrou formu.Livepsort

Česká mužstva porazila v pohárech španělského soupeře v jediném z posledních 20 utkání (Slavia navíc v osmifinále EL 2018/19 proti FC Sevilla zvítězila až po prodloužení). Ve Španělsku vyhrála jen dva z dosavadních 43 duelů (bez Veletržního poháru a Poháru Intertoto) a od prosince 2001, kdy Liberec uspěl na Mallorce 2:1, tam nezvítězila ve 20 zápasech po sobě (bez Poháru Intertoto).

Betisu se proti českým týmům daří

Aktuálně sedmý celek španělské ligy Betis vyhrál všechna čtyři dosavadní pohárová utkání s českými mužstvy, na něž pokaždé narazil v Poháru UEFA/EL, a ve dvou domácích duelech zvítězil s celkovým skóre 9:0. Pražský celek Žižkov porazil na Estadio Benito Villamarín 3:0 a Jablonec dokonce 6:0.

Sparta vyhrála ve Španělsku jediný z dosavadních devíti pohárových zápasů (bez Veletržního poháru) a od října 1985 tam nezvítězila šestkrát po sobě. Od listopadu 2020 nevyhrála venku v pohárech 10 utkání po sobě.

Poslední zápasy Betisu.
Poslední zápasy Betisu.Livesport

"Zelenobílí" budou usilovat o první body poté, co Rangers podlehli po gólu bývalého útočníka Slavie Abdallaha Simy. "Je to nespravedlivý výsledek s ohledem na to, co se dělo na hřišti. Výkon a nasazení hráčů mě těší, z výsledku jsem ale zklamaný," uvedl trenér Betisu Manuel Pellegrini.

Betis, který získal jediný španělský titul v sezoně 1934/35, zdolal v neděli v La Lize Valencii 3:0 a zvítězil po čtyřech soutěžních utkáních. Doma v sezoně v dosavadních čtyřech zápasech neprohrál a inkasoval v nich jediný gól.

Podle klubového webu podpoří Spartu v Seville více než 540 fanoušků. Kapacita stadionu Betisu je necelých 61 tisíc diváků.

Přehled zápasu Betis – Sparta (5. října, 18:45)