Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Schick je zpátky. Naskočil do zápasu Evropské ligy s Karabachem, zahrál si po 231 dnech

Patrik Schick se v sestavě Leverkusenu objevuje poprvé od března.
Patrik Schick se v sestavě Leverkusenu objevuje poprvé od března.Profimedia
Dobrá zpráva pro příznivce Leverkusenu a ještě lepší pro fanoušky českého fotbalu: Patrik Schick (27) je po zranění zpátky. Reprezentační útočník, který hrál soutěžní zápas naposledy 9. března v Evropské lize proti Ferencvároši, vystřídal rovněž v EL v 63. minutě domácího utkání Bayeru s Karabachem za stavu 5:1 pro domácí Victora Boniface (22). Do utkání, které na straně vítězů odchytal Matěj Kovář (23), zasáhl i Adam Hložek (21) a vůbec poprvé se tak v sestavě lídra Bundesligy objevilo kompletní české trio.

Leverkusen – Karabach 5:1

Schick většinu minulé sezony vynechal kvůli problémům s třísly. Naposledy nastoupil začátkem března, v červnu pak na klinice v Berlíně podstoupil operaci. Za národní tým nehrál autor 18 reprezentačních gólů od loňského 27. září, kdy v Lize národů skóroval ve Švýcarsku při české porážce 1:2.

Jeho návrat byl ve hře už před sobotním zápasem Bundesligy. Do duelu ve Wolfsburgu, který Leverkusen vyhrál 2:1, ovšem druhý nejlepší střelec předminulé sezony německé nejvyšší soutěže ještě nenaskočil.

Comeback bývalého forvarda Sparty, Bohemians, Sampdorie, AS Řím či Lipska uvítá i národní tým, který má před sebou závěrečnou a rozhodující fázi kvalifikace o postup na Euro 2024. V listopadových zápasech v Polsku a s Moldavskem může být uzdravený Schick zásadním faktorem.

V zápase Leverkusenu s Karabachem už další gól nepadl a Bayer je po vítězství 5:1 jednou nohou v jarním play off.

Tabulka skupiny H.
Tabulka skupiny H.Livesport

Přehled Evropské ligy