Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sáček si s Jagiellonií EL nezahraje, Lugano s Mackem na lavičce neuspělo proti Besiktasi

Michal Sáček (vpravo) nezabránil Ajaxu ve vyřazení Jagiellonie z EL.
Michal Sáček (vpravo) nezabránil Ajaxu ve vyřazení Jagiellonie z EL.Profimedia
Fotbalista Michal Sáček (27) si Evropskou ligu s Bialystokem nezahraje. Polský mistr v odvetě závěrečného 4. předkola prohrál na půdě Ajaxu Amsterdam 0:3 a musí vzít zavděk Konferenční ligou. Stejně dopadl také Roman Macek (27), jehož Lugano schytalo v Istanbulu debakl 1:5 od Besiktase.

Ajax – Jagiellonia 3:0

Jagiellonia po překvapivém zisku polského titulu snila o postupu do Ligy mistrů. Ve 3. předkole však prohrála oba zápasy s norským Bodö/Glimt a propadla se o soutěž níž. Ani play off Evropské ligy však nezvládla. V obou utkáních podlehla Ajaxu o tři góly, bývalý sparťan Sáček odehrál celou odvetu.

Besiktas – Lugano 5:1

Podobný osud zažilo také Lugano. V kvalifikaci Ligy mistrů ztroskotalo na Fenerbahce, pak v EL přešlo přes Partizan, ale poslední krok do hlavní soutěže už nepřišel. Záložník Macek z lavičky švýcarského týmu sledoval, jak jeho mužstvo po domácí remíze 3:3 dostalo od Besiktase pět gólů. O dva z nich se postaral vyhlášený italský kanonýr Ciro Immobile.

FCSB – LASK Linec 1:0

Rumunskému FCSB, které v boji o Ligu mistrů vyřadila Sparta, náplast v podobě postupu do EL vyšla. Po remíze v Linci doma zvítězilo 1:0. LASK inkasoval až v nastavení, zápas rozhodl Darius Olaru.

Kompletní výsledky EL