Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

S takovou kvalitou přijdou i góly a body, říká před vstupem United do EL Ten Hag

Manchesteru United se začátek sezony nedaří podle představ.
Manchesteru United se začátek sezony nedaří podle představ. TASR / AP Photo / Kin Cheung
Manchester United zahájí ve středu večer tažení Evropskou ligou. Rudí ďáblové věří, že se jim v domácím duelu s nizozemským Twente Enschede podaří zapomenout na nepovedený vstup do sezony Premier League.

Svěřenci trenéra Erika ten Haga živořili už v uplynulé sezoně. Osmá příčka v domácí soutěži pro ně byla nejhorší od roku 1990 a je tedy zapsaná jako nejslabší výsledek klubu v historii Premier League. Přesto nizozemský kouč uhájil svou pozici, za což vděčí především nečekanému triumfu ve finále FA Cupu nad Manchesterem City.

Zlepšení ale zatím nepřišlo ani v novém ročníku, ač United přes léto na přestupovém trhu hodně utráceli. V pěti dosavadních zápasech anglické nejvyšší soutěže získal tým jen sedm bodů a v tabulce je aktuálně mimo elitní desítku.

Poslední výsledky Manchesteru United.
Poslední výsledky Manchesteru United.Flashscore

Chvíli to sice vypadalo, že se nadechuje k dobrým výkonům, díky kterým přišla vítězství 3:0 nad Southamptonem nebo triumf 7:0 v Ligovém poháru nad Barnsley. Jenže bezbranková remíza na hřišti Crystal Palace optimismus zase utlumila. Ten Hag však trvá na tom, že se jeho tým zlepšuje.

"Výkony jsou dobré, jen s výsledky nejsme spokojení. Jednu věc však za svá léta ve fotbale vím jistě: Jsme na dlouhé cestě, ale když budeme hrát s kvalitou, jakou nyní předvádíme, body a góly přijdou," vysvětloval nizozemský stratég po remíze v Selhurst Parku. "Teď pracujeme i na týmu, budujeme strukturu, chceme konzistenci výkonů. To nám pomůže vnést do hry rutinu a s ní se zase hraje lépe," dodal.

Co se evropských pohárů týče, Rudí ďáblové zažili loni v Lize mistrů katastrofu, v základní skupině skončili na posledním místě. Letos je čeká Evropská liga, tedy soutěž o level níž. Cokoli jiného než výhra nad Twente jen zvýší tlak na Ten Haga a jeho hráče.

Manchester United – Twente (21:00)