Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rangers vstoupili do Evropské ligy vítězstvím v Malmö, Ajax doma rozdrtil Besiktas

Aktualizováno
Václav Černý se snaží zablokovat odkop Gabriela Busanella.
Václav Černý se snaží zablokovat odkop Gabriela Busanella.PETTER ARVIDSON / Bildbyran Photo Agency / Profimedia
Skotští Rangers na úvod hlavní fáze Evropské ligy zvítězili 2:0 v Malmö. Český reprezentant Václav Černý (26) odehrál za vítěze 69 minut, gólově se neprosadil a selhal ve vyložené šanci. Nejbližší soupeř pražské Slavie Ajax rozdrtil doma Besiktas 4:0. Obránce RFS Riga Petr Mareš se při porážce 1:4 na hřišti rumunského FSCB do hry nedostal a z lavičky sledoval obrat Bragy na 2:1 proti Maccabi Tel Aviv i brankář portugalského klubu Lukáš Horníček.

Malmö FF – Rangers 0:2

Rangers se v Malmö ujali vedení už v první minutě, kdy Cyriel Dessers po chybě v domácí rozehrávce trefil tyč a Nedim Bajrami měl z dorážky snadnou práci. Krátce před poločasovou pauzou běžel Černý sám na gólmana, bránu ale netrefil a druhý zásah po letním příchodu na hostování z Wolfsburgu si alespoň prozatím nepřipsal.

Reprezentačního křídelníka vystřídal ve druhé půli Ross McCausland, jenž sedm minut po příchodu na hřiště střelou o tyč přidal pojistku. Rangers zdolali Malmö na pátý pokus poprvé.

Ajax – Besitkas 4:0

Besiktas v dosavadních osmi soutěžních zápasech v sezoně neprohrál, Ajax mu ale nedal šanci. Skóre otevřel po půlhodině z dorážky Kian Fitz-Jim a na začátku druhé půle přidali další trefy křižnými střelami Mika Godts a Kenneth Taylor. Godts stvrdil dominantní výkon svého týmu v 73. minutě druhou brankou. Za týden v Edenu se tak utkají dva tříbodové týmy, protože Slavia ve středu vyhrála 2:0 v Razgradu nad Ludogorcem.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Braga – Maccabi Tel Aviv 2:1

Braga prohrávala ještě v 88. minutě, z penalty se trefil Osher Davida. Chvíli před koncem základní hrací doby srovnal Bruma a stejný hráč v páté minutě nastavení z pokutového kopu rozhodl. Maccabi závěr nezvládlo a nastavení dohrávalo bez dvou vyloučených hráčů.

AS Řím – Ath. Bilbao 1:1

AS Řím proti Bilbau dlouho směřoval k vítězství i ve druhém duelu pod novým koučem Juričem, nakonec ale na nedělní ligovou výhru nad Udinese nenavázal. V 32. minutě poslal Vlky do vedení Artěm Dovbyk, jenž skóroval ve třetím soutěžním utkání v řadě. Pět minut před koncem zařídil Baskům bod Aitor Paredes.

Tottenham – Karabach 3:0

Utkání začalo kvůli dopravním problémům v Londýně s více než půlhodinovým zpožděním. Další komplikace pro domácí přišla v sedmé minutě, kdy Radu Dragusin stáhl unikajícího Juninha a dostal červenou kartu. Vzápětí se přesto prosadil Brennan Johnson a v 53. minutě zvýšil Pape Matar Sarr. Karabach nedokázal zareagovat i proto, že Toral Bajramov neproměnil penaltu. Naopak Dominic Solanke přidal třetí gól favorita.

Další zápasy EL