Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Postřehy z utkání Plzeň – Ludogorec: Impotence doma trvá, Panošův debut i Jemelka málem hrobařem

Jiří Panoš si odbyl premiéru v Evropské lize.
Jiří Panoš si odbyl premiéru v Evropské lize.ČTK / Miroslav Chaloupka
Zatímco fotbalisté Slavie před týdnem utkání Evropské ligy na půdě Ludogorce ovládli, Plzeň si s bulharským mistrem doma poradit nedokázala a remizovala 0:0. Srazilo ji několik neproměněných příležitostí a nakonec byl za hrdinu brankář Martin Jedlička (26), který zneškodnil pokutový kop soupeře.

Impotence ve Štruncových sadech

Zatímco ve Frankfurtu nastřílela Viktoria hned tři branky, doma ve Štruncových sadech se v posledních měsících v evropských zápasech trápí. Z posledních pěti duelů vstřelila jen dvě branky. Proti Kryvbasu se prosadil Daniel Vašulín a hráči Hearts si dali vlastní gól. Naprázdno vyšla Plzeň také v posledních dvou domácích duelech minulé sezony proti Fiorentině a Servette Ženeva.

Zahozené šance opor 

Přitom šance na vstřelení branky ve čtvrtek Západočeši rozhodně měli. V prvním poločase slibnou příležitost nevyřešil dobře Prince Adu, který místo vylepšení přihrávky pro lépe postaveného Pavla Šulce sobecky pálil mimo. Ve druhé půli letní posila Vašulín trefila jen tyč. Zmar poté dokonal kapitán Lukáš Kalvach, který ve druhé minutě nastaveného času pálil těsně nad břevnem soupeřovy branky.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Panošův debut v pohárech 

V posledních týdnech nedostával moc prostoru. Na Slavii odehrál při debaklu jen 10 minut, jinak Jiří Panoš stále v plzeňském áčku spíš paběrkuje. Na čtvrtek mu však trenér Miroslav Koubek dopřál evropský debut a teprve 16letý záložník se mohl ukázat. Předvedl, že sebevědomí mu nechybí, když nachytal soupeře několika jeslemi, víc mu nebylo dovoleno. V poločase ho Koubek stáhl ze hřiště a do hry poslal Vašulína.

Jemelka málem za hrobaře

Ve Frankfurtu byl za hrdinu, když nahrál na druhou plzeňskou branku a sám poté pohotově trefil remízu 3:3. Jenže ve druhém utkání ligové fáze Evropské ligy byl Václav Jemelka málem za hrobaře. V pokutovém území totiž zahrál rukou a nabídl Ludogorci možnost pokutového kopu. Tým však zachránil skvělý zákrok brankáře Martina Jedličky a Jemelka si tak mohl zhluboka oddechnout.

Prohra naposledy s Barcelonou

Ale i bezbranková remíza v Plzni přinesla něco pozitivního. Svěřenci Miroslava Koubka doma v pohárech neprohráli už 11 zápasů v řadě, čímž vyrovnali rekord z let 2018 až 2022. Naposledy ve Štruncových sadech vyhrála Barcelona v listopadu 2022, kdy klub působil ještě v Lize mistrů. Celkem pak Plzeň v pohárech nepoznala v základní hrací době hořkost porážky už dlouhých 22 utkání!

Plzeň – Ludogorec 0:0