Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Postřehy z utkání Frankfurt – Plzeň: Vynikající závěr, Šulcova fazóna i útok víc než obrana

Igor Matanovič z Frankfurtu a plzeňský Svetozar Markovič v hlavičkovém souboji.
Igor Matanovič z Frankfurtu a plzeňský Svetozar Markovič v hlavičkovém souboji.ALEX GRIMM / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Úvodní zápas Plzně v hlavní fázi Evropské ligy skončil ve Frankfurtu remízou 3:3, která je pro Viktorii nesmírně cenná. Ještě pět minut před koncem řádné hrací doby totiž ztrácela dva góly, fantastickým závěrem však urvala bod. Co utkání ukázalo?

Fantastický závěr

Ještě v 86. minutě Viktoria prohrávala 1:3 a ve středu zálohy dohrávali šestnáctiletý Jiří Panoš a jednadvacetiletý Alexandr Sojka. Přesto se Plzeň nevzdala a vyrovnala. A v obou případech u toho byl levý stoper Václav Jemelka. Nejprve přihrál na premiérový gól Prince Adua v plzeňském dresu a ve třetí minutě nastavení se nejlépe zorientoval ve skrumáži před bránou.

Plzeň tak navázala nejen na vynikající bilanci v nové sezoně (9-3-1), ale i v Evropské lize (4-1-0). A potěšil tak dvě tisícovky plzeňských fanoušků ve více než šestapadesátitisícovém Deutsche Bank Parku. A také české fanoušky obecně – 21 výher, čtyři remízy a dvě prohry, to je vynikající skóre českých klubů v této evropské sezoně.

Útok je víc než obrana

Ze 13 zápasů v nové sezoně se jen dvakrát nestalo, že by Plzeň neskórovala. Ofenziva Viktorie i bez dvou dlouhodobě zraněných útočníků Rafia Durosinmiho a Christopha Kabonga šlape na jedničku. Horší je to však směrem dozadu. Možná i proto, že se v bráně protočili dva gólmani a Robina Hranáče ve středu obrany nahradil Svetozar Markovič, není defenziva Plzně rozhodně pevná.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Šulcova skvělá forma

Pět gólů v lize, dva v reprezentaci a teď i první trefa v evropských pohárech. Taková je bilance Pavla Šulce v úvodu sezony. Nelze se tedy divit, že je o třiadvacetiletého ofenzivního záložníka v Evropě velký zájem a v zimním přestupovém období bude pro šéfa klubu Adolfa Šádka velmi těžké jej udržet.

Pavel Šulc ve Frankfurtu vyrovnával na 1:1.
Pavel Šulc ve Frankfurtu vyrovnával na 1:1.DANIEL ROLAND / AFP

Ekitikeho genialita

Nejprve skvěle trefený míč u prvního gólu a pak parádní přihrávka na druhý gól střídajícího Juniora Diny Ebimbeho. Dvaadvacetiletý francouzský útočník Frankfurtu Hugo Ekitike ukazuje velmi dobrou formu, v úvodu sezony se trefil už pětkrát a potvrzuje pověst velkého talentu. A Frankfurt i díky němu šlape, vyhrál čtyři z šesti zápasů v této sezoně.

Frankfurt – Viktoria Plzeň 3:3