Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň po frankfurtském lupu zvadla. Remízu jí musel chycenou penaltou zachránit Jedlička

Moment, který přinesl nejvíc vzruchu. Gólman Jedlička chytá Piotrowskému penaltu.
Moment, který přinesl nejvíc vzruchu. Gólman Jedlička chytá Piotrowskému penaltu.ČTK / Miroslav Chaloupka
Plzeňští fotbalisté uhráli ve druhém kole ligové fáze Evropské ligy doma s Ludogorcem Razgrad jen bezbrankovou remízu. Navíc ji pro ně musel zachránit chycenou penaltou gólman Martin Jedlička. Bulharský tým navázal na příznivou vzájemnou bilanci z předchozích let a prodloužil sérii, v níž proti Viktorii bodoval ve třetím soutěžní klání v řadě.

Plzeň v úvodním kole senzačně obrala o body německý Frankfurt na jeho hřišti po remíze 3:3. Jenže na týden starý výkon vůbec nenavázala. Úvodních 20 minut bylo oťukávacích, ani jeden celek si nevytvořil zajímavou příležitost. První větší závar byl k viděni ve 25. minutě před hostující brankou, kdy se k zakončení dostal Václav Jemelka po centru Cadua, jeho pokus mířil však jen doprostřed branky Henrika Bonmanna.

Na první klíčový moment druhého poločasu se nečekalo dlouho, protože už v 52. minutě zahrávali hosté penaltu po ruce Jemelky. K pokutovému kopu se postavil kapitán bulharského celku Jakub Piotrowski, ale zahrál ho mizerně a zákrok pro Martina Jedličku tak byl celkem snadný. Obrovská šance na straně domácího výběru přišla až v 72. minutě, kdy se Daniel Vašulín ve vápně obtočil kolem obránce a levačkou vypálil, nastřelil však pouze tyč.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Bezbranková remíza ukončila dlouhou plzeňskou sérii, která činila 13 domácích soutěžních utkání v řadě, kdy se svěřenci Miroslava Koubka gólově prosadili. Poslední domácí střetnutí, z něhož Západočeši vyšli gólově naprázdno, se událo v dubnu ve čtvrtfinále Konferenční ligy proti italské Fiorentině. Razgrad naopak nerozhodným výsledkem mírně vylepšil svou bilanci v hlavní fázi evropských soutěží, jež čítá dvě výhry, čtyři remízy a 14 porážek.

Svěřenci chorvatského trenéra Igora Jovičeviče pojedou v následujícím kole soutěže na půdu Anderlechtu, Plzeň rovněž čeká výjezd na venkovní hřiště, konkrétně do Soluně.

Viktoria Plzeň – Ludogorec 0:0