Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Německá média po utkání Plzně v Evropské lize: Eintracht ztratil takřka jisté vítězství

Eintracht ztratil jasnou výhru.
Eintracht ztratil jasnou výhru.ALEX GRIMM / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Německá média po čtvrteční remíze Frankfurtu 3:3 s Plzní v úvodním kole fotbalové Evropské ligy kritizují především chybujícího brankáře Kauu Santose (21). Novináři vyčítají ztrátu dvougólového náskoku nejen Brazilci, ale také bohorovné obraně Eintrachtu v závěru zápasu.

Frankfurt – Viktoria Plzeň 3:3

Domácí favorit ještě v 86. minutě vedl 3:1, pak ale Prince Adu střelou na přední tyč snížil a v závěru nastavení srovnal Václav Jemelka po nepřesvědčivém Santosově vyběhnutí pro vysoký míč.

"Šok v poslední minutě! Eintracht ztratil jasné vedení, Trappův náhradník selhal," připomíná titulek německé verze Sky Sport, že Santos zaskakuje za zraněnou brankářskou jedničku Kevina Trappa. "Santos v závěru dvakrát chyboval. Nejprve předvedl nepřesvědčivý zákrok proti Aduovi a následně špatně vyběhl před gólem Jemelky," uvedl deník Bild.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Podle Frankfurter Allgemeine Zeitung se projevily nezkušenost domácích a podcenění závěru duelu. "Mladý tým Eintrachtu si byl příliš jistý třemi body, bránit ale musíte do poslední sekundy zápasu. Na konci polevili v koncentraci, bránili příliš laxně a přišel trest," napsal list.

"Nejen ze závěru se může tým poučit. V prvních ligových kolech měl Frankfurt menší držení míče a trestal soupeře z brejků. Plzeň naopak přenechala soupeři iniciativu a domácí byli v nezvyklé situaci, přesto třikrát skórovali," poznamenal Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Německá média rovněž připomínají, že Frankfurtu zhořkl návrat do soutěže, kterou v sezoně 2021/22 ovládl. "Přesně 862 dní po magickém finále v Seville je to návrat se smíšenými pocity. Eintracht ztratil takřka jisté vítězství," napsal Sky Sport.