Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Musíme zlepšit obranu, mohou nám způsobit problémy, zní z kabiny Hearts před Plzní

Steven Naismith na středeční tiskové konferenci.
Steven Naismith na středeční tiskové konferenci.ČTK / imago sportfotodienst / Malcolm Mackenzie/Hearts FC
Trenéra Stevena Naismithe (37) před 4. předkolem Evropské ligy proti Plzni nikterak zásadně neznepokojuje, že fotbalisté Heart of Midlothian ještě v nové sezoně nezvítězili a na výhru čekají od poloviny května. Bývalý skotský reprezentant věří, že jeho svěřenci mají na to projít do hlavní fáze soutěže, i když jsou v souboji s Viktorií výrazným outsiderem. Naismith na tiskové konferenci uvedl, že "Srdcaři" musejí ve čtvrtečním úvodním duelu v Doosan areně oproti předchozím zápasům výrazně zlepšit defenzivu.

"Bilance soupeře v této sezoně je z krátkodobého hlediska dobrá, protože neinkasovali příliš mnoho gólů. Je ale třeba se podívat i na jejich konzistentní výkony v evropských pohárech, to vám prozradí o soupeři vše. Je jasné, že domácí nám mohou způsobit problémy, a proto je klíčové zlepšit obranu," uvedl Naismith.

"Pokud ze sebe vydáme maximum, co se týče energie či touhy, věřím, že máme na to z dvojzápasu postoupit. Máme sice jistotu hlavní fáze pohárů, ale chceme hrát v nejlepších soutěžích, co to jde. Bylo by obrovským úspěchem kvalifikovat se do Evropské ligy," doplnil někdejší útočník Glasgow Rangers či Evertonu.

Tým není zrovna ve formě...
Tým není zrovna ve formě...Livesport

Jeho současní svěřenci o víkendu nečekaně prohráli v Ligovém poháru na stadionu druholigového Falkirku 0:2 a protáhli čekaní na vítězství, které v součtu s přípravou trvá osm utkání. "Bylo frustrující vypadnout, ale program je neúprosný, takže nemáme moc času se tím zabývat. Probrali jsme si to v neděli a už se plně soustředíme na zítřek. Pokud se nedokážete zvednout na zápasy, jako je ten zítřejší, nemáte v klubu co dělat," řekl Naismith.

Hearts po návratu mezi skotskou elitu v roce 2021 třetí sezonu po sobě hrají evropské poháry. V minulém ročníku vypadli v play off o Konferenční ligu s PAOK Soluň, když v předchozím předkole vyřadili Rosenborg Trondheim.

"Můžeme čerpat ze zkušeností z minulé sezony proti Rosenborgu. Je to podobné nastavení, nejdřív venku, pak doma. I přes prohru v prvním zápase se nám podařilo vrátit do dvojutkání a nakonec jsme ho vyhráli," uvedl Naismith.

"Teď jsme tady o rok později v podobné situaci. Máme o něco více zkušeností a věřím, že to zvládneme. Budeme muset bránit lépe než v posledních dvou zápasech, ale jsme dobrý tým, který nastoupí proti dobrému týmu. Myslím, že to bude zábavný fotbal," dodal kouč, který je skoro o polovinu mladší než jeho plzeňský protějšek dvaasedmdesátiletý Miroslav Koubek.

Plzeň – Hearts (čtvrtek 19:00) + audiokomentář