Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mourinho se utká se svým bývalým zaměstnavatelem. Je to vítěz, těší se Ten Hag

TASR
José Mourinho musí své svěřence připravit na United.
José Mourinho musí své svěřence připravit na United.ČTK / imago sportfotodienst / Marcel van Dorst/DeFodi Images
Mezi nejzajímavější zápasy třetího kola Evropské ligy bude patřit souboj Manchesteru United s Fenerbahce. Rudí ďáblové už v soutěži dvakrát zaváhali a ve čtvrtek se představí na půdě týmu, který vede jejich bývalý trenér José Mourinho (61). Současný lodivod United Erik Ten Hag má dle Portugalce důvěru, která jemu samotnému na Old Trafford v minulosti chyběla.

Manchester United patřil před startem ročníku EL k jejím největším favoritům, po remízách s Twente (1:1) a v Portu (3:3) mu ale v tabulce náleží až 21. místo. Ideálně to nemá rozběhnuté ani v domácí Premier League a Ten Hag se týden co týden ocitá pod stále větším tlakem. Nizozemský kouč se však na setkání s Mourinhem těší.

"Je to pro nás oba velký zápas. José je vítěz, vyhrál spoustu trofejí a myslím, že je vzorem pro mnoho trenérů. Zápas proti němu si opravdu užiju," citovala nizozemského kouče agentura AFP. V posledním vzájemném utkání v roce 2016 se z vítězství radovali hráči tureckého klubu (2:1), Manchester tehdy trénoval právě Mourinho.

Dle portugalského stratéga se Ten Hag těší důvěře klubového vedení, kterou on tehdy postrádal. Vedení se ujal v roce 2016 a s týmem během dvou a půl let vyhrál Evropskou ligu a Ligový pohár, v Premier League obsadil druhou příčku v roce 2018. V prosinci téhož roku byl propuštěn, s kádrem totiž prožíval nejhorší ligový start za 28 let. 

"Přeji Manchesteru jen to nejlepší. Odešel jsem v dobrém, pokud se jim nedaří, rozhodně mě to netěší," okomentoval. Zároveň tvrdí, že je jeho bývalý zaměstnavatel stále favoritem na celkkový triumf v soutěži.

Fenerbahce – Manchester United (21:00 + audiokomentář)