Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Černý v EL zazářil při demolici FCSB. Slaví i Midtjylland, Fenerbahce remizovalo s United

ČTK / Livesport
Aktualizováno
Černý pomohl k výhře Rangers dvěma góly a jednou asistencí.
Černý pomohl k výhře Rangers dvěma góly a jednou asistencí.Kirk O'Rourke/ Rangers FC/Shutter / Shutterstock Editorial / Profimedia
Reprezentační křídelník Václav Černý (27) prožil v dresu skotských Rangers vydařený večer v utkání třetího kola ligové fáze Evropské ligy, když dvěma góly a asistencí pomohl k výhře 4:0 nad rumunským FCSB. Midtjylland v sestavě s Janem Kuchtou (27) zdolal doma Royale Union SG 1:0. U prohry Hoffenheimu 0:2 s Portem byli z českých zástupců Adam Hložek (22) a David Jurásek (24).

Rangers – FSCB 4:0

Rangers do utkání vstupovali po těžké prohře 1:4 s Lyonem. Nyní se ovšem už v 10. minutě mohli radovat z první branky. O tu se postaral Tom Lawrence, jemuž asistoval křídelník Černý. Český reprezentant po půlhodině hry navýšil vedení skotského celku na 2:0, když hosté pokazili přihrávku a nabídli mu prostor na hranici velkého vápna, který host z Wolfsburgu zužitkoval naplno.

Černý o sobě dal opět vědět v 55. minutě, kdy se probil do soupeřova vápna, zasekl si míč, dostal se mezi obránce a nekompromisně zakončil. Po něm ještě pohodlnou výhru nad soupeřem pražské Sparty z předkol Ligy mistrů pojistil Hamza Igamane. Rangers mají po třech zápasech na kontě šest bodů.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Midtjylland – Royale Union SG 1:0

Kuchta odehrál více než hodinu. Plný bodový zisk zařídil dánskému týmu v 18. minutě Senegalec Ousmane DiaoMidtjylland stále v soutěži neprohrál a má už sedm bodů. Belgické mužstvo, které v kvalifikaci Ligy mistrů nestačilo na Slavii, zůstalo na jednom bodu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Frankfurt – RFS 1:0

Frankfurt vstoupil do soutěže domácí remízou 3:3 s Plzní, přestože vedl o dvě branky. Tentokrát už ale před vlastními diváky nezaváhal, i když jediný gól vstřelil střídající záložník Hugo Larsson až v 79. minutě. Eintracht nasbíral sedm bodů, lotyšský celek má pouze jeden. Na lavičce lotyšského týmu strávil celé utkání český obránce Petr Mareš.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Porto – Hoffenheim 2:0

Porto proti Hoffenheimu ukončilo sérii 17 zápasů Evropské ligy bez čistého konta a připsalo si první vítězství v letošním ročníku soutěže, když porazilo Hoffenheim 2:0. O branky domácích se postarali Tiago Dalo a Samu. V základní sestavě hostů začal utkání Hložek, jehož trenér Pellegrino Matarazzo stáhl ze hry v 70. minutě. Chvíli před koncem se na trávníku objevil také obránce Jurásek.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Karabach – Ajax 0:3

Ajax Amsterodam, který v minulém kole remizoval na Slavii 1:1, zvítězil na stadionu Karabachu 3:0. Ázerbájdžánský tým hrál už od 15. minuty bez vyloučeného Júlia Romaa. Hosté využili dlouhou přesilovku zásluhou Kennetha Taylora, proměněné penalty Wouta Weghorsta a Chuby Akpoma. Domácí poté oslabil ještě po další červené kartě Elvin Džafargulijev. Ajax získal už sedm bodů, Karabach je na nule.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Anderlecht – Ludogorec 2:0

Anderlecht zůstává v soutěži stoprocentní. Hosté hráli od 30. minuty v deseti, domácí vstřelili obě branky po změně stran. Zatímco Fialky se proti Slavii a Plzni teprve představí, bulharský celek už má duely s českými zástupci za sebou. Slavii podlehl doma 0:2 a v Plzni hrál 0:0.

Fenerbahce – Manchester United 1:1

Listopadový soupeř Slavie Fenerbahce uhrál s prosincovým sokem Plzně remízu. Zápas byl pikantní pro domácího trenéra Josého Mourinha, který Rudé ďábly dříve vedl. Utkání však nedokončil, po necelé hodině hry uviděl za protesty červenou kartu. Istanbulské mužstvo má pět bodů. Neporazitelnost v soutěži udržel i Manchester, který stejně jako Plzeň ve všech úvodních třech duelech remizoval.

Další zápasy

V podvečerních zápasech se představili další soupeři Plzně, která v souběžně hraném utkání remizovala na hřišti PAOK Soluň 2:2. Dynamo Kyjev podlehlo v Římě AS 0:1. O triumfu italského celku rozhodl z penalty ukrajinský útočník Artem Dovbyk, který se minulý týden v Lize národů podílel gólem na remíze 1:1 s Českem. Římané mají po první výhře v soutěži čtyři body, Dynamo prohrálo i potřetí a stále čeká na vstřelenou branku.

Real Sociedad porazil v Bělehradě Maccabi Tel Aviv 2:1. Španělský tým rovněž poprvé triumfoval a polepšil si na čtyři body. Izraelské mužstvo, jež kvůli válce v Pásmu Gazy hraje domácí zápasy v srbské metropoli, prohrálo v Evropské lize i potřetí. Ferencváros zdolal doma Nice 1:0 po vlastní brance Moise Bombita, hosté dohrávali v oslabení. Maďarský tým bodoval poprvé, celek z Azurového pobřeží nadále čeká na premiérový triumf.

Lazio v dlouhé přesilovce vyhrálo na hřišti Twente 2:0 a zůstalo stoprocentní. Třetí triumf si připsal i Tottenham, Kohouti před vlastními diváky zdolali Alkmaar 1:0. Lyon doma podlehl Besiktasi 0:1. Malmö, s nímž Slavia zakončí ligovou fázi soutěže, podlehlo doma Olympiakosu Pireus 0:1. Obhájce švédského titulu, na jehož úkor se Sparta po 19 letech vrátila do Ligy mistrů, prohrál druhé ze tří utkání.

Tabulka Evropské ligy