Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

LIVE: Athletic Bilbao – Slavia. Sešívaní v úvodu neproměnili šance, skóre otevřel Williams

Livesport
Aktualizováno
LIVE: Athletic Bilbao – Slavia Praha.
LIVE: Athletic Bilbao – Slavia Praha.Livesport
V utkání týmů, které z úvodních dvou kol Evropské ligy vydolovaly čtyři body, hostí Athletic Bilbao pražskou Slavii. Sešívaní vstoupili do zápasu zhurta, když prudkou střelou protáhl gólmana Julena Agirrezabalu Simion Michez. V ještě větší šanci se ocitl Malick Diouf, ale hlavou těsně minul bránu. Ve 33. minutě udeřili domácí, střelu Nica Williamse tečoval David Zima do protipohybu Antonína Kinského. Před přestávkou mohl vyrovnat Michez, ale Agirrezabala zakročil. Do třetice kamerunského křídelníka vychytal v 55. minutě. Průběh zápasu můžete sledovat živě s audiokomentářem na Livesport.cz.

Athletic Bilbao – Slavia Praha (+audiokomentář)

V letošní sezoně EL vedou "všechny cesty" na stadion San Mamés, který bude hostit finále druhé nejrpestižnější evropské klubové soutěže. Zdejší tým do ní vykročil solidně, když získal čtyři z šesti dostupných bodů. Svěřenci Ernesta Valverdeho se na zápas se Slavii chystali po vysoké výhře 4:1 v LaLize nad Espanyolem, která jim zajistila posun na pohárové příčky.

Jediná předchozí zkušenost Athletiku s českým soupeřem byla vždy se Spartou, a přestože nikdy nevyhrál (0-2-2), měl by do tohoto utkání vstupovat sebevědomě vzhledem k tomu, že od roku 2012 doma v Evrsopké lize neskóroval pouze proti jednomu soupeři (14-2-5 včetně předkol).

Základní sestavy.
Základní sestavy.Livesport

Slavia, která je v domácí soutěži téměř stoprocentní (10-1-0), cestovala do Baskicka jako sebevědomý outsider, jenž po dvou kolech EL vyrovnal čtyřbodový zisk Athleticu. Je pravda, že svěřenci Jindřicha Trpišovského byli v obou duelech favoritem, ale jelikož se při posledních třech účastech ve skupině EL probojovali do vyřazovací fáze, mají rozhodně na co navazovat.

Navzdory poměrně solidní historii v EL se však Slavii ve 14 utkáních se španělskými soupeři příliš nedařilo (2-6-6). Vylepšit tuto bilanci a připsat si vůbec první venkovní výhru nad španělským týmem (0-5-2) ale nebude nic jednoduchého, protože navzdory tomu, že český klub vyhrál tři z uplynulých pěti venkovních zápasů v EL (3-0-2), dvakrát po sobě venku v EL nezvítězil od doby, kdy se probojoval do čtvrtfinále v ročníku 2020/21.

Tabulka Evropské ligy