Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kadeřábek asistoval a český souboj v Evropské lize skončil remízou. United ztratili s Twente

Denil Castillo a Adam Hložek v zápase Midtjyllandu s Hoffenheimem.
Denil Castillo a Adam Hložek v zápase Midtjyllandu s Hoffenheimem.ČTK / imago sportfotodienst / Eibner-Pressefoto/Marcel von Fehrn
Český souboj v Evropské lize mezi Midtjyllandem a Hoffenheimem skončil 1:1, když na vyrovnávající branku hostů přihrával Pavel Kadeřábek. Za TSG odehrál celé utkání Adam Hložek, za domácí naskočil ve druhé půli Jan Kuchta. Jeden ze soupeř Slavie i Plzně PAOK podlehl na hřišti Galatasaraye Istanbul 1:3, další ze soků českých týmů Anderlecht doma porazil Ferencváros 2:1. Manchester United potvrdil nevalnou formu domácí plichtou 1:1 s Twente a Real Sociedad uhrál stejný výsledek v Nice.

Midtjylland – Hoffenheim 1:1

Midtjylland vstoupil do utkání velkou příležitostí, kdy si na hranici šestnáctky balon převzal Franculino, který si jej následně hodil na levačku a vyslal tvrdou ránu, s níž si však bez problémů poradil Oliver Baumann. Další příležitost dánského mistra měl v deváté minutě švýcarský bek Kevin Mbabu, jenž v pokutovém území zakončil centr od rohového praporku, ale prudkou hlavičkou reflexivně zneškodnil Baumann.

Hoffenheim se o slovo přihlásil až po půlhodině hry, kdy uvnitř velkého vápna vystřelil levačkou na zadní tyč Hložek, ale jeho pokus vykopl jeden z bránících hráčů do bezpečí. Dánský celek zakončil skvělý první poločas vstřelenou brankou těsně před odchodem do kabin. Chilský křídelník Dario Osorio si navedl balon a z hranice šestnáctky vyslal levou nohou nádhernou technickou ránu na zadní tyč.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Úvodní příležitost v druhém poločase měli opět Dánové, v 52. minutě vystřelil Franculino k pravé tyči německého výběru, ale střelu zneškodnil Baumann. V úplném závěru utkání přišlo vyrovnání ze strany Hoffenheimu. Kadeřábek nacentroval pod sebe, kde našel Maxe Moerstedta a ten akrobatickým pokusem rozvlnil síť domácí branky.

Střetnutí, do nějž zasáhl hned trojlístek českých hráčů, bylo již 16. ze 17 celkových soutěžních aktuální sezony, ve kterém Midtjylland bodoval. Svěřenci trenéra Pellegrina Matarazza se prosadili již podvanácté z posledních 13 zápasů ligové fáze Evropské ligy. Ve druhém kole ligové fáze Evropské ligy dánský tým pocestuje na půdu izraelského Maccabi Tel Aviv. Hoffenheim se naopak představí doma proti Dynamu Kyjev.

Manchester United – Twente 1:1

United vedli po zásahu Christiana Eriksena, Twente zareagovalo po přestávce díky Samu Lammersovi. Svěřenci trenéra Erika ten Haga, kteří se v prosinci představí na západě Čech, nevyhráli čtvrtý z posledních šesti soutěžních duelů.

Anderlecht – Ferencváros 2:1

V belgické metropoli se diváci dočkali branek až po změně stran. Anderlecht rozhodl o výhře v rozmezí 60. až 66. minuty, kdy se trefili Yari Verschaeren a Kasper Dolberg z penalty. Domácí poté v 81. minutě oslabil vyloučením Nikson Angulo, čehož Adama Traoré využil ke snížení, na vyrovnání však Ferencváros nedosáhl. Fialky odehrají oba duely s českými celky venku, nejprve se představí v Edenu a poté ve Štruncových sadech.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Galatasaray – PAOK 3:1

Naopak PAOK vyzvou Slavia i Plzeň na jeho stadionu. Také v souboji mezi řeckým celkem a Galatasarayem padaly góly ve druhém poločase. Turecký tým poslal do vedení vlastní brankou Abdul Rahman, za hosty srovnal Giannis Konstantelias. Zápas dvou mužstev, která neuspěla v kvalifikaci Ligy mistrů, rozhodl v 76. minutě Yunus Akgün, pojistku přidal v nastavení Mauro Icardi.

Nice – Real Sociedad 1:1

Obě branky padly v úvodním dějství. Hosté skórovali jako první, na trefu Andera Barrenetxee odpověděl v nastavení Pablo Rosario.

Výsledky dalších zápasů EL