Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dominovali jsme a máme z výkonu dobrý pocit, těší Černého po skvělém představení proti FCSB

Vladislav Frk
Černý prožil na Ibrox Stadium v Evropské lize vydařený večer.
Černý prožil na Ibrox Stadium v Evropské lize vydařený večer.Stuart Wallace / Shutterstock Editorial / Profimedia
Vzpruha, kterou tým potřeboval. Tak viděl jednoznačnou výhru 4:0 nad FCSB křídelník skotských Rangers Václav Černý (27). Ten dal v zápase 3. kola Evropské ligy dva góly a jeden pro spoluhráče připravil. "Hráli jsme podle našich představ, dominovali jsme," radoval se český reprezentant v rozhovoru pro klubový web a pochvaloval si také atmosféru na domácím stadionu.

Fotbalisté Rangers se potýkají s kolísavou formou. Před reprezentační přestávkou dostali v Evropské lize příděl od Lyonu 1:4, na což ale v domácí soutěži zareagovali výhrou 2:0 nad St. Johnstone a to hlavně díky dvěma trefám Černého. Následně ale znovu zaváhali – tentokrát ve skotské lize padli 0:1 s Kilmarnockem. V tabulce jsou tak až třetí, šest bodů ztrácejí na druhý Aberdeen i první Celtic.

I proto potřebovala družina Philippa Clementa bodovat. "Po víkendové porážce jsme potřebovali uspět. Samozřejmě, že máme radost, ale musíme si toto nastavení přenést i zpátky do ligy," burcoval Černý.

Ráz čtvrtečního utkání podle něj pomohl nastolit brzký gól Toma Lawrence. Ten se po jeho přihrávce prosadil už v 10. minutě. "Hráli jsme přesně podle našich představ. Dominovali jsme a máme z výkonu dobrý pocit. Zkrátka se nám dařilo a dodalo to pozitivní energii nejen nám hráčům, ale i celému klubu," věří český reprezentant.

Oba své góly označil za týmové. "Při první brance jsem těžil z vysokého presinku. Zakončení se mi navíc nadmíru vydařilo," byl si vědom Černý, který zhruba po půlhodině hry zvyšoval na 2:0. K balonu se dostal poté, co obrana soupeře pod tlakem pokazila přihrávku a dala mu prostor ke střele z hranice velkého vápna.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Podruhé se rodák z Příbrami trefil v 55. minutě, kdy se z pravé strany probil do soupeřova vápna, zasekl si míč, dostal se mezi obránce a nekompromisně zakončil. "Ke gólu mě dovedla postupná výstavba odzadu. Ve finální fázi jsem ke skórování využil své přímočarosti," popsal Černý.

Ocenil také atmosféru, kterou na Ibrox Stadium vytvořili domácí fanoušci. "Je to úžasné a speciální hrát na takovém místě. Každou hru si to hrozně moc užívám," dodal. Na svém stadionu se Rangers představí znovu hned v neděli, kdy přivítají St. Mirren. V Evropské lize na ně v dalším kole čeká ve čtvrtek 7. listopadu řecký Olympiakos. Oba týmy se v kontinentální soutěži mohou pyšnit šestibodovým ziskem, Černého tým má ale lepší skóre.

Statistiky hráče proti FCSB.
Statistiky hráče proti FCSB.Opta by Stats Perform

Rangers FC – FCSB 4:0