Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Cíl je dostat se do jarní části, zní z kabiny Slavie. S losem panuje spokojenost

Slavia vyfasovala několik atraktivních soupeřů.
Slavia vyfasovala několik atraktivních soupeřů.Profimedia
I když los Evropské ligy fotbalistům Slavie nepřisoudil vysněný Manchester United, jsou s osmičkou soupeřů v hlavní fázi spokojeni. Trenér Jindřich Trpišovský (48) označil výběr týmů za velmi zajímavý a různorodý. Český vicemistr doma přivítá Ajax Amsterdam, Fenerbahce Istanbul, Malmö a Anderlecht Brusel, venku pak nastoupí na stadionech Frankfurtu, PAOK Soluň, Ludogorce Razgrad a Bilbaa. Jasným cílem slávistů je postup do vyřazovací fáze, kam v novém formátu projde 24 z 36 týmů ligové tabulky. Pražané to uvedli pro klubovou televizi.

"Všichni jsme si přáli dostat Manchester United, to se bohužel nepovedlo. Jinak jsou ty týmy různorodé a velice zajímavé, venkovní zápasy na velkokapacitních stadionech... Máme mistry svých zemí i týmy, které hrají vyspělé ligy. Z diváckého i herního hlediska velice zajímavá skupina," prohlásil Trpišovský.

Spokojeni s losem jsou i hráči. "Je docela dobrý, nestěžuji si. Mohl být lepší, já jsem si přál Manchester United nebo Tottenham. Ale máme krásné soupeře na domácí utkání a také na výjezdy. Osobně se těším do Bilbaa, kde mají krásný stadion se skvělou atmosférou," řekl jeden z kapitánů Tomáš Holeš. "Mně osobně se los líbí. Máme tam zvučné soupeře doma i venku. Osobně se asi nejvíce těším na Bilbao venku," souhlasil útočník Mojmír Chytil.

Slavii znovu čeká souboj s portugalským trenérem Josém Mourinhem, který od léta vede Fenerbahce. Slavný kouč na pražský celek narazil už i v minulé sezoně s AS Řím, kvůli disciplinárnímu trestu ale ani v jednom ze dvou duelů ve skupině nebyl na lavičce.

"Těším se na Mourinha a (trenéra Bilbaa) Ernesta Valverdeho, který tu už byl s Barcelonou. V Bilbau jsou výborní bratři Williamsové, bude zajímavé, jak se s nimi naši hráči poměří. Fenerbahce má Džeka s Tadičem. Ve všech týmech jsou zajímaví hráči, Ajax teď podepsal Weghorsta. Kdysi jsme hodně chtěli Antona Gaaeie, bylo to blízko, než přišel Ajax," řekl Trpišovský.

"Co se týče hráčů, trenérů, klubů i stadionů, je to pro nás super skupina. Manchester jsme chtěli, abychom se všichni podívali na Old Trafford. I tak máme skvělé venkovní stánky, ve Frankfurtu nádherný stadion, v Bilbau nový stadion s kapacitou přes 50 tisíc diváků. Na PAOKu už jsme byli kdysi s Libercem. Stadion Hrobka, takové černobílé peklo," vzpomínal bývalý trenér Severočechů.

Pražané i v novém formátu soutěže, která se bude hrát jako jedna liga, neberou nic než postup do vyřazovací fáze. V minulé sezoně došli do osmifinále. "Samozřejmě cíl je dostat se do jarní části. Je nový formát soutěže a nevím, co od toho čekat. Ale určitě bude náš cíl vyhrát každý zápas a uvidíme, na co to bude stačit. Doufám, že se dostaneme do jarní části a budeme pokračovat v hezkých střetnutích i nadále," přál si Holeš.

"Budeme chtít získávat body, které budou důležité do koeficientu i pro pokračování do jarních bojů po dvou zápasech v lednu. Bude to jedna velká tabulka, nikdo s tím nemáme úplně zkušenosti. Bude tam asi méně taktizování, protože nevíte, co vám bude stačit. Může to pomoci zajímavosti zápasů. Budeme chtít zvládat domácí zápasy a něco přivézt z venku, abychom se protlačili mezi nejlepších 24 týmů," dodal Trpišovský.

Na nový formát se těší i Chytil. "Myslím si, že to může být zajímavé. To všichni pochopíme, až se to rozjede. Bude se hrát o každý bod a myslím si, že do posledního zápasu nebude nic rozhodnuté. Budeme se dívat mezi těch nejlepších osm, ale cílem bude jednoznačně hlavně postup," řekl Chytil.

Je libo prvotřídní evropskou hvězdu či legendu? Los nadchl