Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Norská a kosovská média: Glimt dominoval, mohlo to být i 10:1. Drita v Česku svítila

Norský tým ukázal svou sílu.
Norský tým ukázal svou sílu.Profimedia
Českým fotbalovým klubům se vstup do pohárové Evropy nevydařil. Plzeň zjistila, že prolomit organizovanou defenzivu kosovské Drity nebude jednoduché a Bohemians narazili na tým, který je kvalitou výrazně převyšoval. Jak komentují média v Kosovu a Norsku čtvrteční zápasy?

"Cenná remíza, Drita v Česku svítila," napsal v titulku hlavní kosovský sportovní web Gazeta-Olle, který komentuje dění zápasu mezi Viktorií Plzeň a Dritou. Jedná se o slovní hříčku, Drita totiž v albánském překladu znamená pojem "světlo". Jinak ale online deník připouští převahu Západočechů: "Domácí byli aktivnější, vytvořili si dvě gólové šance, ale na brankéře Smakiqiho bylo spolehnutí."

Svá slova dodal i sám prezident Kosovského fotbalového svazu Agim Ademi, který připomíná nedávnou minulost Plzně v Lize mistrů. "Bylo to výborné představení Drity. Náš tým s rozvahou i odvahou dokázal vzdorovat slavnému českému týmu, který v minulé sezóně hrál Ligu mistrů s evropskými giganty Interem, Barcelonou a s Bayernem Mnichov. Takové zápasy a výkony pomohou získávat zkušenosti, ale i růst a směřovat kluby k úspěchům," sdělil.

Klokani po sobě uklidili

"Bodo/Glimt dominoval od prvních vteřin a zápas proti Bohemians na vlastním umělém trávníku zvládl tak, jak chtěl," psal list VG (Verdens Gang).

Trenér domácích Kjetil Knutsen naznačil v rozhovoru pro televizi NRK, že výsledek zápasu na stadionu Aspmyra mohl být i 10:1. "Vlastně bychom měli být trochu nespokojeni se stavem 3:0, ale energie jakou jsme měli, se mi líbila," řekl.

Přesto byli někteří experti k výkonu lídra tabulky norské ligy kritičtí. "Glimt hrál v první půli v útočné fázi místy trochu chaotický, ale nakonec si vypracoval vedení. Bylo to nakonec docela hladké, předpokládal jsem větší boj a třeba i víc žlutých karet a gólů," glosoval bývalý hráč Glimtu Vegard Leikvoll Moberg.

"Vítězství o tři góly je důležité. Bohemians těžko doženou výsledek 0:3 v odvetě,” dodal expert listu VG Kjetil Rekdal, který v minulosti hrál za norskou reprezentaci a ještě loni vedl konkurenční Rosenborg Trondheim. "Mohlo to ale klidně být 1:2," přiznal Rekdal a zmiňuje tři velké šance Klokanů.

Na sociálních sítích však obrovskou pochvalu dostali fanoušci českého klubu, kteří příkladně ukázali světu, jak se mají fotbaloví příznivci na výjezdech chovat. "Přivezli si vlastní pytle na odpadky a uklidili celý sektor. Moc děkujeme za návštěvu!," napsal oficiální účet norského klubu.

Výsledky Konferenční ligy