Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hořkost z posledního neúspěchu je motivací pro finále EKL, hlásí trenér Italiano

Italiano věří, že zkušenosti tentokrát pomohou.
Italiano věří, že zkušenosti tentokrát pomohou.Reuters
Fiorentina je připravena poučit se z chyb a využít zkušeností z loňské porážky, aby ve finále Evropské konferenční ligy porazila řecký Olympiakos. To zdůraznil na předzápasové tiskové konferenci trenér italského celku Vincenzo Italiano (46).

Olympiakos – Fiorentina (21:00) + audiokomentář

V loňském finále Evropské ligy prohrála Fiorentina s West Hamem 1:2, vítězný gól inkasovala až v 90. minutě. Nyní chce mužstvo hlavně neopakovat podobné chyby. "Jediné, co je jiné, je to, že už máme určité zkušenosti," prozradil Italiano na tiskové konferenci před středečním finále v Aténách.

"Máme zkušenosti, neseme si je s sebou a musíme je ukázat. Nesmíme udělat žádnou chybu. Musíme zůstat ostražití a soustředění. Loni jsme neměli dobrý závěr a určitá hořkost v nás stále je. Budeme bojovat, aby to skončilo jinak," pokračoval 46letý kouč.

Pro kapitána Fiorentiny Cristiana Biraghiho bylo loňské finále ještě jinak bolestivé, během utkání ho zasáhl kelímek hozený fanouškem soupeře. Ale právě vzpomínka na prohru v Praze bude jeho i tým v Aténách hnát kupředu.

"Hořkost tam samozřejmě byla. Nejen naše, ale i lidí, kteří se na nás do Prahy přijeli podívat. Všichni chceme tentokrát výsledek změnit. Bohužel jsme udělali o pár chyb víc než West Ham a byli jsme po právu potrestáni. Rádi bychom se pomstili a tentokrát si trofej odvezli," zdůraznil lídr mužstva.

Fiorentina je pro střetnutí s Olympiakosem připravena na všechny možnosti, přičemž Italiano dokonce žertoval, že si přivezl visací zámky a řetězy, aby zastavil nejlepšího střelce řeckého týmu Ayouba El Kaabiho.

Tým z Toskánska je v případě potřeby připraven i na penaltový rozstřel. "Penalty jsme trénovali, protože možné je všechno. Přes dvě kola domácího poháru jsme postoupili po pokutových kopech, zatímco v lize jsme některé neproměnili," přiznal šéf lavičky Fiorentiny.

Za každou cenu chtějí jeho svěřenci nechat na hřišti všechno, aby se neopakovala minulá sezona. "Když myslím na Prahu, vybaví se mi tváře kluků po závěrečném hvizdu. Nechtěl bych je vidět znovu," zdůraznil trenér.

"Pro nás musí být interpretace zápasu taková, jako by byl poslední v kariéře. Nikdo nám nedá důvěru, že můžeme být znovu na tak krásných stadionech. Pokusíme se situaci zvrátit," uzavřel Italiano.