Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Barák gólem zařídil Fiorentině postupovou remízu. Plzeň může jít i na Lille či Aston Villu

Antonín Barák dal opět gól do sítě Maccabi Haifa.
Antonín Barák dal opět gól do sítě Maccabi Haifa.Profimedia
Antonín Barák se prosadil i v odvetě osmifinále Evropské konferenční ligy proti Maccabi Haifa a zařídil Fiorentině postupovou remízu 1:1. Fialky jsou tak jedním z možných soupeřů Plzně ve čtvrtfinále soutěže. Dál jdou po vysoké výhře 5:1 nad Dinamem Záhřeb také řecký PAOK a Fenerbahce, které sice doma podlehlo Royalu Union SG 0:1, ale po výhře 3:0 z prvního zápasu si zajistilo postup. Viktoria může při pátečním losu vyfasovat rovněž Lille, Aston Villu, Bruggy, nebo Olympiakos.

Fiorentina –⁠⁠⁠⁠⁠ Maccabi Haifa 1:1

Barák byl jediným střelcem Fiorentiny, která v domácí odvetě osmifinále Konferenční ligy remizovala 1:1 s fotbalisty Maccabi Haifa a po úvodní výhře 4:3 postoupila. Český záložník, který rozhodl první zápas brankou v nastaveném čase, nastoupil v odvetě v základní sestavě a otevřel skóre v 59. minutě hlavou. Fiorentina po remíze udělala další krok k zopakování loňské účasti ve finále.

PAOK –⁠⁠⁠⁠⁠ Dinamo Záhřeb 5:1

PAOK Soluň před týdnem prohrál v Záhřebu s Dinamem 0:2, ale na svém stadionu smazal manko už za 33 minut a do poločasu přidal ještě třetí gól. Dinamo krátce po změně stran snížilo, ale o postupu řeckého klubu pak v 72. minutě rozhodl Konstantinos Kulierakis.

Dvacetiletý reprezentační stoper předtím na první gól přihrál a při druhém si hosté srazili jeho střelu do vlastní sítě. Na druhé straně se nejlepší střelec soutěže Bruno Petkovič neprosadil a Dinamo po 11 soutěžních zápasech prohrálo, pátý gól dostalo v závěru z pokutového kopu. PAOK tak i napočtvrté na evropské scéně dokázal protivníka z Chorvatska vyřadit.

Fenerbahce –⁠⁠⁠⁠⁠ Royale Union SG 0:1

Fenerbahce doma prohrálo s lídrem belgické ligy Saint-Gilloise 0:1, ale z úvodního zápasu měl istanbulský celek pohodlný tříbrankový náskok. Ukončení dvanáctizápasové domácí neporazitelnosti v evropských pohárech ho tak mrzet nemuselo.

Aston Villa – Ajax 4:0

K vítězství nasměroval tým z Birminghamu Ollie Watkins, hlavní hvězda Villans ovšem kvůli zranění kolene krátce po půlhodině opustila hřiště. I bez Waktkinse však anglický zástupce vstřelil další tři branky, a došel tak k postupu mezi nejlepší osmičku. V ní zabojuje o jeden z největších klubových úspěchů tohoto století.

Club Bruggy – Molde 3:0

Bruggy doma otočily nepříznivý vývoj osmifinále po výhře 3:0 postupují mezi nejlepší osmičku soutěže. Belgický zástupce se dočkal úvodní trefy na konci první půle z kopačky Andrease Skova Olsena, jenž chvíli po návratu ze šaten vstřelil i rozdílový gól celého dvojutkání.

Lille – Sturm Graz 1:1

Lille si pohlídalo náskok z úvodního osmifinálového duelu a po remíze 1:1 jde v EKL dál. V první půli překonal českého brankáře Vítězslava Jaroše Portugalec Tiago Santos. Jiskru naděje pro rakouský celek vykřesal před odchodem do kabin hlavou Mika Biereth, po výměně stran se však drama nekonalo.

Maccabi Tel Aviv – Olympiakos 1:6

Olympiakos porazil Tel Aviv v odvetném zápase divokým výsledkem 6:1 po prodloužení, čímž smazal třígólovou ztrátu z prvního klání a vystřílel si postup. Lví podíl na úspěchu řeckého celku měla dvojice útočníků Daniel Podence a Ayoub El Kaabi, kteří se gólem či asistencí podíleli na všech čtyřech brankách červenobílých v základní hrací době. Dramatické dvojutkání následně vygradovalo v prodloužení, v němž byli úspěšnější hosté zásluhou postupové trefy zkušeného Černohorce Stevana Jovetiče.

Další výsledky Evropské konferenční ligy