Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Češky proti Belgii dlouho sahaly po výhře, nakonec berou remízu. V kvalifikaci o ME mají první bod

Češky nakonec remizovaly 1:1.
Češky nakonec remizovaly 1:1.Profimedia
České fotbalistky remizovaly 1:1 v Belgii a získaly první bod v kvalifikační skupině o postup na mistrovství Evropy. V St. Truidenu otevřela skóre v 19. minutě Kamila Dubcová (25), v 79. minutě srovnala Jassina Blomová (29). Tým kouče Karla Rady dohrával závěr utkání bez vyloučené Aleny Pěčkové (23).

Belgie – Česko 1:1

České reprezentantky zůstaly v tabulce skupiny 2 na posledním místě o tři body za třetí Belgií a mají už jen teoretickou šanci na druhou příčku a přímý postup na šampionát ve Švýcarsku. Na Dánsko, které navzdory dvougólovému vedení prohrálo 2:3 na hřišti stále stoprocentního Španělska, ztrácejí Češky pět bodů. Na turnaj projdou první dva celky ze všech čtyř skupin elitní úrovně A. Týmy na třetích a čtvrtých místech mají jistotu podzimní baráže.

Češky v pátek v pražském Edenu podlehly Belgičankám 1:2 a dnes dlouho sahaly po úspěšné odvetě. V 19. minutě si Dubcová naběhla na centr Szewieczkové a zblízka dostala míč do brány. Záložnice AC Milán navázala na trefu z úvodního vzájemného zápasu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Brankářka Lukášová při debutu v kvalifikaci dlouho odolávala, domácí hráčky si vytvořily větší tlak až v závěrečné čtvrthodině. Nakonec se prosadila v 79. minutě hlavou Blomová. Národní tým udržel alespoň remízu i po vyloučení Pěčkové, která v 81. minutě zatáhla unikající soupeřku a viděla červenou kartu.

"V útočné fázi jsme si vytvořili spoustu situací, měli jsme dát více branek. Soupeř pak měl tlak, vyrovnal a v deseti už to pro nás bylo těžké. Holky musím obrovsky pochválit, odehrály skvělé utkání, ale dneska nám chyběla produktivita," zhodnotil trenér Karel Rada pro web FAČR.

Česká reprezentace, která se zatím na žádný velký turnaj nekvalifikovala, zakončí skupinu 12. července doma s mistryněmi světa ze Španělska a o čtyři dny později v Dánsku.

Další výsledky