Věčný polský náhradník Skorupski pomohl obrat o body Francii, chválil ho i Deschamps

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Věčný polský náhradník Skorupski pomohl obrat o body Francii, chválil ho i Deschamps

Lukasz Skorupski výrazně přispěl k remíze Polska s Francií.
Lukasz Skorupski výrazně přispěl k remíze Polska s Francií.Profimedia
Největší zásluhu na tom, že Francie v posledním utkání skupiny D neporazila Polsko, měl brankář Lukasz Skorupski (33). Zneškodnil šest nebezpečných střel, většinu z bezprostřední blízkosti, a i Kylian Mbappé (25) jen nevěřícně kroutil hlavou, než ho konečně překonal z pokutového kopu. Skorupski byl vyhlášen hráčem zápasu, přitom to bylo první opravdu velké utkání, které v polském týmu odehrál.

Francie – Polsko 1:1

Gólman Boloni, který má za sebou už jedenáct sezon v italské lize, debutoval v reprezentaci už v roce 2012 proti Makedonii. Ale od té doby jen kryl záda polské jedničce, kterou byl neochvějně Wojciech Szczesny. Na posledním Euru byl Skorupski až brankářská trojka. Zbývaly na něj jen epizodní role v přípravných zápasech, v kvalifikaci se dostal mezi tyče jen v San Marinu ve druhém poločase už za stavu 4:0.

Že bude dnes chytat se dozvěděl dva dny před zápasem. "Trenér se mě zeptal, jestli jsem na to připraven, a naznačil, že bych měl být, když chytám v italské lize za tým, který postoupil do Ligy mistrů. Řekl jsem, že jsem vždycky připraven, a myslím, že jsem důvěru splatil. Doufám, že jsem ukázal, že můžu být jedničkou," řekl po zápase.

Sestřih zápasu Francie – Polsko.
Česká televize

Jeho výkon ocenil i trenér soupeře Didier Deschamps: "Byl excelentní. Šance jsme měli, ale pochytal všechno." A chválil ho i polský trenér Michal Probierz. "Je v týmu už osm let, vždy ochotný pomoci. Tu šanci si zasloužil a svou hrou to jen potvrdil,“ řekl Probierz.

Szczesny už před utkáním s Francií oznámil konec reprezentační kariéry a řekl, že o budoucnost Polska z brankářského pohledu vůbec nemá obavy. Za jeden z důvodů označil právě Skorupského.

Konečná tabulka skupiny D.
Konečná tabulka skupiny D.Livesport