Toney na mě byl naštvaný, že jsem ho tam dal tak pozdě, přiznal Southgate a velebil Bellinghama

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Toney na mě byl naštvaný, že jsem ho tam dal tak pozdě, přiznal Southgate a velebil Bellinghama

Southgate moc dobře ví, že se výkony Anglie musí zlepšit.
Southgate moc dobře ví, že se výkony Anglie musí zlepšit.Profimedia
Trenér Gareth Southgate (53) si uvědomuje, že se fotbalisté Anglie navzdory postupu do čtvrtfinále mistrovství Evropy v Německu nevyhnou kritice. Na tiskové konferenci po nedělním vítězství v osmifinále nad Slovenskem 2:1 po prodloužení vyzdvihl Judea Bellinghama (21) a také vliv střídajících hráčů.

Slováci vedli v Gelsenkirchenu od 25. minuty zásluhou slávisty Ivana Schranze a směřovali mezi osm nejlepších týmů. V páté minutě nastavení druhé půle ale vyřazení Albionu odvrátil "nůžkami" Bellingham a ihned po začátku prodloužení dokonal obrat kapitán Harry Kane.

"Dokážu si představit, jak všichni budou reagovat, přestože jsme vyhráli. Pořád jsme ale na turnaji. Chceme se zlepšit, to nebudu zastírat. Přístup a charakter ale byly jasně viditelné," prohlásil Southgate.

Sestřih zápasu Anglie - Slovensko (2:1p).
Česká televize

Bellingham si gólem a postupem nadělil ideální dárek k sobotním 21. narozeninám. "Už teď dal na turnaji dva obrovsky důležité góly. Je to skvělý kluk. Úžasně se s ním pracuje, záleží mu na tom, jak hraje. Ví, že se mu snažíme pomoci ve všech výzvách a překážkách, které s sebou národní tým přináší, protože to prostředí je zkrátka jiné," uvedl někdejší hráč Crystal Palace, Aston Villy a Middlesbrough.

Ve čtvrté minutě nastavení poslal do hry Ivana Toneyho, který se asistencí podílel na vítězné trefě. "Byl na mě naštvaný, že jsem ho tam dal (tak pozdě). Řekl jsem mu ale, že tohle by mohla být ta chvíle," mínil Southgate.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Opta by Stats Perform

Svá střídání v dosavadním průběhu turnaje přirovnal k vítěznému domácímu mistrovství světa v roce 1966. Útočník Geoff Hurst tehdy nastoupil až ve čtvrtfinále, v němž dal Argentině gól. Především se však do historie zapsal hattrickem ve finále proti Německu. Právě na video z tohoto zápasu se angličtí hráči podívali před nedělním osmifinále.

"Všichni hráči, kteří nastoupili z lavičky, měli velký dopad. Všichni hráli důležitou roli buď ve vytvoření gólů, nebo udržení výsledku. Takový přístup mají, ukázali ho. To nás dostalo dál," řekl Southgate, který vede Anglii od roku 2016.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Úřadující vicemistři Evropy v boji o semifinále vyzvou v sobotu v Düsseldorfu Švýcary, kteří vyřadili obhájce zlata Italy. "Proti Švýcarsku to bude z taktické stránky úplně o něčem jiném, ale zrovna tak těžké (jako proti Slovensku). Musíme přijít s jiným řešením," prohlásil Southgate.

Anglie – Slovensko 2:1p