Švýcar Yakin varuje Anglii: Měli by být připraveni na tým, který hraje dobrý fotbal

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Švýcar Yakin varuje Anglii: Měli by být připraveni na tým, který hraje dobrý fotbal

Murat Yakin po triumfu nad Itálií.
Murat Yakin po triumfu nad Itálií.Reuters
Švýcarsku na Euru chybělo jen pár okamžiků, aby pokořilo hostitelské Německo. Poté Helvéti vyřadili úřadující šampiony z Itálie (2:0) a nyní se chystají na Anglii, která se naopak nenachází v nejlepším rozpoložení. I proto trenér Murat Yakin (49) svému týmu před čtvrtfinálovým zápasem věří.

Před sobotním čtvrtfinále v Düsseldorfu Yakin prohlásil: "Anglie má velké hráče, kteří jsou schopni na turnaji udělat výrazný rozdíl, ale měli by být připraveni na tým, který hraje kvalitní fotbal a je plný odhodlání."

"Hráli jsme proti Německu a hráli jsme dobře, pak proti Itálii, také velkému týmu. Tak proč bychom nemohli porazit Anglii? Jsme v dobrém rozpoložení. Uvidíme, je to výzva a můj tým je na tento velký zápas připraven," dodal někdejší hráč Stuttgratu či Basileje.

Sestřih zápasu Anglie – Slovensko.
Česká televize

Hráči Albionu mají co dokazovat po sérii podprůměrných výkonů, které nechávají fanoušky na pochybách, zda jsou schopni čelit sebevědomému a organizovanému Švýcarsku. Navíc jim stačilo jen pár vteřin, aby se do střetnutí s Helvéty vůbec dostali. Proti Slovensku je však nakonec zachránili Jude Bellingham a Harry Kane.

Yakin byl loni v kůži Garetha Southgatea, když byl kritizován za taktiku a špatné výkony během kvalifikace Eura, v níž Švýcaři hazardovali s postupem z jedné z lehčích skupin. V Německu se však karta obrátila. Veřejnost i odborníci ho chválí za prozíravé úpravy taktiky a výběr hráčů, přičemž udržuje pevnou obranu a soustředí se na útok.

Sestřih zápasu Švýcarsko – Itálie.
Česká televize

"Samozřejmě, že když máte skvělé hráče a máte z čeho vybírat, necháte některé dobré fotbalisty doma. A když pak nedosáhnete výsledku, máte v Británii problém. Sám to trochu znám, musíte se prostě soustředit na fotbal, ne na to, co čtete v novinách. To je jediné, co můžete jako trenér dělat," našel pro Southgatea pochopení.

Anglie – Švýcarsko (sobota 18:00)