Staněk musí na operaci s ramenem. Slavii může chybět až čtyři měsíce

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Staněk musí na operaci s ramenem. Slavii může chybět až čtyři měsíce

Aktualizováno
Jindřich Staněk nedochytal vinou zranění zápas s Tureckem.
Jindřich Staněk nedochytal vinou zranění zápas s Tureckem.Profimedia
Zranění ramene, které utrpěl reprezentační brankář Jindřich Staněk (28) v posledním českém zápase na Euru s Tureckem (1:2), si vyžádá operaci. Rekonvalescence si vyžádá tři až čtyři měsíce.

Magnetická rezonance v UVN odhalila luxaci pravého ramenního kloubu a poškozené vazy. Staňka čeká po splasknutí otoku operace na začátku července. Rekonvalescence pak zabere mezi třemi až čtyřmi měsíci, řekl pro slávistický web klubový lékař Petr Krejčí.

„Jindrovi přeju především brzké uzdravení, na evropském šampionátu předváděl skvělé výkony. Pro nás je to samozřejmě obrovská ztráta, protože Jindra se během půl roku vypracoval mezi velké opory týmu. Víme, že se s jeho absencí musíme vyrovnat. Máme řadu řešení z vlastních zdrojů jako Aleš Mandous nebo Ondrej Kolář, kteří mají evropské zkušenosti, a Tondu Kinského, který se vrátil z hostování. Tihle kluci se podělí o to, aby nahradili Jindru během jeho rekonvalescence,“ okomentoval pro slávistický web trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Staněk v utkání s Turky bravurně vyrazil ránu Kenana Yildize a pak zvednutím ruky marně signalizoval, že má zdravotní problém. Hrálo se dál a jeho zranění využil Hakan Calhanoglu k otevření skóre. Staněk už nemohl pokračovat, Turci nakonec zvítězili 2:1 a poslali Česko z šampionátu domů.

"Hned po dopadu na trávník jsem cítil, že to bude špatné, pravá ruka byla skoro bezvládná. Jsem smutný ze spousty věcí. Ze svého zranění, z toho, že jsem musel střídat, nezabránil té dorážce. A zejména z našeho konečného umístění," uvedl Staněk.

S ramenem měl problémy již dříve. "Ničeho nelituji, reprezentovat pro mě vždycky bylo a je velkou ctí. Chci chytat, vítězit, za každou cenu vždy a na jakémkoliv jevišti. Ve Slavii, v nároďáku. Vrátím se silnější, s tímto typem zranění už vlastní zkušenost mám. Vím, jak postupovat," dodal gólman.

Sestřih zápasu Česko - Turecko
Česká televize

Reprezentační brankářská jednička teď musí počkat na splasknutí otoku, pak půjde s vykloubeným ramenem na operaci. "Magnetická rezonance ukázala luxaci ramenního kloubu, Jindra utrpěl Hillův-Sachsův defekt. Takzvanou impresi dorzolaterální části hlavice humeru (pažní kosti). Po zklidnění otoku podstoupí zkraje července operační zákrok, rekonvalescence zabere mezi třemi až čtyřmi měsíci," upřesnil klubový lékař Petr Krejčí.

Od zimního příchodu z Plzně reprezentační gólman odchytal za Slavii dvanáct ligových zápasů a udržel v nich šestkrát čisté konto. Branku hájil také v obou osmifinále Evropské ligy proti AC Milán.