Směřuje Rakousko k pohádkovému výsledku? Hráči jsou ambiciózní, ale Rangnick brzdí euforii

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Směřuje Rakousko k pohádkovému výsledku? Hráči jsou ambiciózní, ale Rangnick brzdí euforii

Rangnick nebyl jediný, kdo měl v úterý večer radost.
Rangnick nebyl jediný, kdo měl v úterý večer radost.AFP
Ani po senzačním vítězství ve skupině D nechtěl Ralf Rangnick (65) o roli favorita na evropském šampionátu v Německu nic slyšet. "Před několika týdny jsem řekl, že nepovažuji za příliš pravděpodobné, že bychom se stali mistry Evropy. To stále platí," řekl rozhodně německý kouč po výhře nad Nizozemskem.

Nizozemsko – Rakousko 2:3

"Kluci jsou sami opravdu ambiciózní. Všichni se chtějí dostat co nejdál," uvedl Rangnick a dodal: "Je to postupný proces. Musíme pokračovat tak, jak jsme hráli doposud."

Nejenže se Rakousko triumfem v závěrečném utkání skupiny posunulo před Nizozemsko, v silně obsazené skupině D za sebe navíc odsunulo Francii. Vicemistři světa totiž v souběžně hraném utkání nenašli recept na Polsko, se kterým remizovali 1:1.

Sestřih zápasu Nizozemsko – Rakousko (2:3).
Česká televize

"Každý, kdo si vsadil na to, že by se něco takového mohlo stát, je teď nejspíš o poznání bohatší," žertoval německý manažer, který kvůli současnému angažmá u reprezentace odmítl i Bayern Mnichov. "Ale v tom je krása fotbalu, že se takové věci stávají," dodal.

Na rakouskou pohádku je brzy

Rakousko si díky úspěchu ve skupině vylepšilo pozici pro osmifinále, kde ho tak čeká třetí tým skupiny F. O tom, kdo ho obsadí, se rozhodne ve středu večer. V soudí číhají Turecko, Gruzie a Česko.

"Vyřazovací fáze je něco jiného. Týmy se v ní ukážou v jiném světle, můžete se pořádně rozjet," myslí si Marcel Sabitzer, který v duelu s Nizozemskem vstřelil v 80. minutě vítězný gól. "Máme kvalitu na to, abychom porazili jakéhokoli soupeře, ale v každém případě nás čeká velmi obtížná cesta," doplnil.

Záložník Borussie Dortmund nicméně prohlásil, že je ještě příliš brzy na to, aby se mluvilo o "rakouské pohádce". Je si však jistý, že kdo Rakušany zná, tak ví, že pracují velmi tvrdě a stejně dobře umí i slavit. "Proto si tyto chvíle tak užíváme," uzavřel Sabitzer.