Slováci splnili cíl a proti Anglii se pokusí o senzaci. Tápající Albion chce umlčet kritiky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci splnili cíl a proti Anglii se pokusí o senzaci. Tápající Albion chce umlčet kritiky

Slováci si postup zajistili díky remíze s Rumunskem.
Slováci si postup zajistili díky remíze s Rumunskem.Profimedia
Úřadující vicemistři Evropy Angličané vstoupí do vyřazovací fáze Eura duelem se Slovenskem. Výběr Albionu je jasným favoritem, na šampionátu v Německu ale zatím podává nepřesvědčivé výkony. Slováci se při druhé účasti v osmifinále pokusí poprvé projít mezi nejlepších osm týmů na velkém turnaji. Utkání v Gelsenkirchenu má výkop v 18:00 a řídit ho budou turečtí sudí v čele s hlavním Halilem Umutem Melerem.

Anglie – Slovensko (18:00+audiokomentář)

Anglie na úvod turnaje porazila Srbsko 1:0, následně remizovala 1:1 s Dánskem a 0:0 se Slovinskem. Navzdory vítězství ve skupině C je trenér Gareth Southgate pod palbou kritiky.

"Dobře víme, že úvodní dva zápasy nebyly dobré. Proti Slovinsku už tam ale bylo zlepšení. Teď každopádně začíná úplně jiná fáze turnaje, pro kterou nebudou utkání ze skupiny podstatná," citoval Southgatea web UEFA.

Preview zápasu.
Livesport

Týmy se na evropském šampionátu utkaly pouze před osmi lety ve skupině, zápas v St. Étienne skončil bez gólů. Zbývajících pět vzájemných duelů vyhrála Anglie. "Slováci presují hodně vysoko a mají výbornou obranu. Bude to určitě zatím nejtěžší zkouška na turnaji," podotkl Southgate.

Slovensko zdolalo 1:0 Belgii, podlehlo 1:2 Ukrajině a remizovalo s Rumunskem 1:1. Ve skupině E získala všechna mužstva čtyři body, Slovákům stačilo skóre na třetí místo. Na turnaji se zatím mohou spolehnout na střeleckou formu slávisty Ivana Schranze, který se trefil dvakrát.

Poslední vzájemné zápasy
Poslední vzájemné zápasyEnetpulse

"Postupem ze skupiny jsme splnili cíl, cokoliv navíc by byla třešnička na dortu. V osmifinále proto chceme hlavně hrát dobrý fotbal, aby na nás mohli být fanoušci hrdí," řekl italský kouč Slováků Francesco Calzona. "Anglie má velkou kvalitu, ale zatím měla v každém zápase na Euru problémy. Rozhodně nejsme bez šance," přidal záložník Ondrej Duda.

Postupující se ve čtvrtfinále utká 6. července v Düsseldorfu s vítězem duelu mezi Švýcary a obhájci titulu Italy.

Program play off Eura 2024

U příležitosti Eura pro vás připravujeme každý den exkluzivní video obsah. Sestřihy utkání najdete kromě článků také v rámci naší výsledkové části v detailu každého utkání, a to vždy zhruba 30 minut po jeho skončení.