Slováci postoupí na Euru ze skupiny dál, říká expert. V kvalifikaci patřili do TOP 10

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama

Slováci postoupí na Euru ze skupiny dál, říká expert. V kvalifikaci patřili do TOP 10

Slovákům by postup ze skupiny neměl uniknout.
Slovákům by postup ze skupiny neměl uniknout.Profimedia / Livesport
V pátek začíná v Německu fotbalové mistrovství Evropy, s tím přichází i předposlední díl videoseriálu Cesta na Euro. Tentokrát je tématem rozbor skupiny E, ve které se představí Belgie, Slovensko, Rumunsko a Ukrajina. Podle bookmakerů by mělo jít o kvarteto, jemuž bude jasně dominovat Belgie, zbylé tři týmy patří mezi outsidery Eura. O svůj pohled na vývoj skupiny D se podělil i bývalý reprezentant a bundesligový fotbalista a nyní expert Livesport Zpráv Jan Morávek (34).

"Ten, kdo půjde ve skupině E z kola ven, je jasný. Nevěřím, že by v sobě Rumunsko našlo sílu, aby postoupilo. Zbylé tři týmy podle mě postoupí, přičemž jasným favoritem samozřejmě je Belgie. Překvapením pak může být Ukrajina, u které vnímám, že potenciál kádru je zajímavý, mají tam kvalitní mladé hráče. Udělali na mě dojem už v kvalifikační skupině, kde málem skončili i před Itálií," spekuluje o vývoji skupiny E Jan Morávek.

Belgie sní o tom, že její fotbalisté konečně přivezou velký úspěch z reprezentační akce, ale Morávek tomu příliš nevěří: "Spojení trenéra Tedesca a Belgie vypadá dobře, ale myslim si, že to bude stačit jenom na čtvrtfinále. Tahle generace kolem Lukaka a De Bruyneho prostě asi zůstane už jen u toho medialového snu."

Cesta na Euro: Skupina E | CZ
Livesport CZ + SK

"Z méně známých hráčů v této skupině se mi líbí Heorhij Sudakov ze Šachtaru, 21 let, obounohá desítka s velkou tržní hodnotou. Perou se o něj velkokluby z Anglie. Uvidíme, kde skončí, ale jsem každopádně zvědavý, co na Euru předvede. Druhý zajímavý mladý hráč je pak Bakayoko z Belgie, výborný křídelník, skvělý jeden na jednoho. Uvidíme, kolik dostanu prostoru," popisuje Morávek, na které hráče se ve skupině E nejvíc těší.

Složení skupiny E.
Složení skupiny E.Livesport

Program Eura 2024