Skvělý výkon. Pokud chceme do finále, musíme takto pokračovat, líčil nadšený Koeman

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Skvělý výkon. Pokud chceme do finále, musíme takto pokračovat, líčil nadšený Koeman

Ronald Koeman byl po osmifinále s Rumunskem nadšený.
Ronald Koeman byl po osmifinále s Rumunskem nadšený. Profimedia
Trenérovi Ronaldu Koemanovi (61) se velmi zamlouval výkon nizozemských fotbalistů v dnešním vítězném osmifinále mistrovství Evropy s Rumunskem (3:0). Na tiskové konferenci po zápase v Mnichově řekl, že v něm "Oranje" musejí pokračovat, jinak se do finále nedostanou. Jedinou výtku měl k tomu, že jeho svěřencům dlouho trvalo, než vstřelili pojišťující branku.

Rumunsko –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Nizozemsko 0:3

"Konečný výsledek je vždycky ze všeho nejdůležitější. Jsme Nizozemci, takže musíme hrát dobře. Celkově náš dnešní výkon byl vynikající. Přesně to potřebujeme, abychom měli šanci na turnaji pokračovat. Pokud z našeho výkonu slevíme, do finále se nedostaneme," prohlásil jednašedesátiletý Koeman, jehož výběr se v sobotním čtvrtfinále v Berlíně utká s Rakouskem, nebo Tureckem.

Nizozemci odčinili porážku 2:3 s Rakouskem z posledního utkání skupinové fáze. Proti Rumunům vedli od 20. minuty, druhou branku ale přidali až v 83. minutě. "Někdy se těžko vysvětluje, proč hrajete špatně a jindy skvěle. Dnes jsme prožili těžký začátek, nakonec jsme ale našli svůj způsob hry a dělali jsme Rumunům problémy. Co bych možná vytkl, je to, že nám dlouho trvalo, než jsme dali druhý gól. Naše ofenziva činila Rumunsku velké potíže," uvedl Koeman.

Sestřih zápasu Rumunsko - Nizozemsko
Česká televize

Vítězným gólem se na výhře podílel útočník Cody Gakpo, které poté asistoval u jedné ze dvou branek střídajícího Donyella Malena. "Dnes byl znovu ohromně důležitý. Je fyzicky silný, rychlý a má mimořádnou kvalitu," mínil bývalý hráč a kouč Ajaxu Amsterodam, PSV Eindhoven či Barcelony.

Nizozemci jsou ve čtvrtfinále Eura po 16 letech. Kontinentální šampionát dosud ovládli jen v roce 1988, shodou okolností v Německu. Koeman u toho byl jako obránce. "V kádru máme velké talenty. Samozřejmě ale musíte něco vyhrát, protože teprve pak vás budou moci lidé porovnávat s týmem z roku 1988. Fotbal se od té doby změnil. V předchozích zápasech jste viděli, že všechny týmy se s pokračováním na turnaji natrápily," řekl Koeman.

Program Eura: Osmifinále jsou minulostí