Slovensko – Rumunsko 1:1. Oba týmy si remízovým výsledkem zajistily postup do osmifinále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

SESTŘIH: Slovensko díky remíze s Rumunskem postoupilo do osmifinále, tam ho čeká těžký soupeř

Aktualizováno
Ondrej Duda vstřelil úvodní gól zápasu.
Ondrej Duda vstřelil úvodní gól zápasu.Profimedia
Slovenští fotbaloví reprezentanti se probojovali do osmifinále ME v Německu. Postup zpečetili remízou 1:1 s Rumunskem v závěrečném zápase skupiny E, ve které obsadili se ziskem čtyř bodů a skóre 3:3 třetí místo. V osmifinále se utkají s Anglií.

Slovensko – Rumunsko 1:1

Zatímco v ochozech jednoznačně vládly žluté barvy, na hřišti v úvodu dominovali Slováci. Ti svůj aktivní vstup ale dotáhli jen k několika závarům před Florinem Nitou. Jako první naopak musel zasahovat jiný někdejší hráč Letenských Martin Dúbravka, jehož prověřil povedeným obstřelem Andrei Ratiu.

O chvíli později už však bylo zaslouženě veselo ve slovenském sektoru. Famózní balon Juraje Kucky od postranní čáry dolétl přesně na hlavu Dudy a ten jej usměrnil ideálně do protipohybu Nity. Hráči v modrém nicméně o vedení ještě do poločasu přišli. Ve 37. minutě se faulu na hranici pokutového území dopustil Dávid Hancko a nařízenou penaltu proměnil ve svůj druhý gól na turnaji Razvan Marin.

Sestřih zápasu Slovensko - Rumunsko (1:1).
Česká televize

Ten se po změně stran mohl prosadit znovu, jeho střelu prakticky ze stoje ale zlikvidoval Dúbravka. Obrovskou příležitost pak měl David Strelec, v ideální pozici však přízemní ranou na Nitu nevyzrál.

Zbylý průběh duelu narušil hustý déšť a ačkoliv Slováci stejně jako v úvodním dějství drželi územní převahu, ani jeden z týmů už se k vážnému ohrožení soupeřovy branky nedostal.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform