Slovensko – Ukrajina 1:2. Schranz znovu skóroval, ale soupeř zápas otočil a tři body vystřelil Jaremčuk

Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

SESTŘIH: Schranz znovu skóroval, ale Ukrajina proti Slovensku otočila a bere všechny body

Jaremčuk tímto zásahem rozhodl utkání.
Jaremčuk tímto zásahem rozhodl utkání.AFP
Slovenský národní tým nezopakoval vydařený vstup do mistrovství Evropy, když ve svém druhém utkání skupiny E padl s Ukrajinou 1:2. Jako první se přitom v 17. minutě opět ukázala síla z české FORTUNA:LIGY. O úvodní trefu se totiž po centru sparťanského Lukáše Haraslína (28) postaral Ivan Schranz (30). Slávistický útočník se tak prosadil na jednom Euru již podruhé, což se v historii tohoto turnaje nikomu ze Slovenska nepovedlo. Ukrajina se ovšem nevzdala a po změně stran přeřadila na vyšší rychlostní stupeň. To vedlo k obratu ve skóre, na kterém měl největší podíl Mykola Šaparenko (25), jenž nejprve sám vyrovnal a poté v 80. minutě asistoval u vítězného gólu Romana Jaremčuka (28).

Slovensko – Ukrajina 1:2

Gólman Trubin podržel ukrajinský tým již po 10 minutách hry, kdy vychytal Haraslína a následně se blýskl i proti voleji Schranze. Sokoli však pasivního vstupu soupeře do zápasu přece jen využili a ze spolupráce hráčů z české ligy v 17. minutě vytěžili vedoucí gól, když Haraslín našel centrem do vápna přesně hlavičkujícího Schranze.

Postupně se ale začali osmělovat i svěřenci Serhije Rebrova a po několika závarech před slovenskou brankou nastřelil tyč Andrij Jarmolenko. Následnému průniku Mychajla Mudryka pro změnu vystavil stopku Martin Dúbravka. Gólmana Newcastlu před pauzou nezaskočila ani střela Oleksandra Zinčenka z přímého kopu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Druhé dějství začalo mnohem příjemněji pro fanoušky Ukrajiny. V 54. minutě si Zinčenkovu přihrávku z levé strany našel v pokutovém území nikým nehlídaný Šaparenko a ranou z první uklidil míč do rohu Dúbravkovy brány. Modrožlutí po vyrovnávacím gólu ucítili šanci a začali kontrolovat tempo hry, v předfinální fázi se jim však dlouho příliš nedařilo.

Změna nastala až v 80. minutě. V hlavní roli byl opět Šaparenko, který nádherným pasem našel za obranou Jaremčuka. Střídající hráč španělské Valencie si přihrávku stáhl ze vzduchu a překonal Dúbravku jemným píchnutím do balonu.

Sestřih zápasu Slovensko – Ukrajina.
Česká televize

Slovensko tak prohrálo teprve pátý zápas pod vedením Francesca Calzony. Dohrát vyrovnanou skupinu do úspěšného konce se pokusí 26. června proti Rumunsku, Ukrajina vyzve tentýž den Belgii.

Pokud Belgie porazí v později dohrávaném duelu Rumunsko, nadšení budou fanoušci pořádného postupového dramatu. Do závěrečného hracího dne této skupiny by totiž všechny týmy vstupovaly se třemi body.

Tak v zápase nahrával Schranz.
Tak v zápase nahrával Schranz.Opta by Stats Perform