Turecko – Portugalsko 0:3. Favorit postupuje ze skupiny z prvního místa, Ronaldo nahrál na další gól

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

SESTŘIH: Portugalsko hladce porazilo Turecko 3:0, postupuje ze skupiny z prvního místa

Portugalsko v zápase jasně vládlo.
Portugalsko v zápase jasně vládlo.AFP
Portugalci ve svém druhém představení ve skupině F na mistrovství Evropy zvítězili nad Tureckem 3:0. Tým ze země půlměsíce neodolával favoritovi zdaleka tak dlouho jako Češi, už ve 21. minutě se prosadil Bernardo Silva (29). Poté si outsider vstřelil kuriózní vlastní gól, Samet Akaydin (30) totiž směrem malé domů zaskočil vyběhnutého brankáře. Portugalsko po změně stran nepolevilo a bez potíží oslavilo postup do play off. Turci jej pravděpodobně ještě budou muset potvrdit v utkání proti Česku. V něm se však zřejmě budou muset obejít bez obou stoperů základní sestavy kvůli kartám, respektive zranění.

Turecko – Portugalsko 0:3

Tým z Pyrenejského poloostrova si málem zkomplikoval situaci již v sedmé minutě, kdy Turci předvedli jeden z mnoha rychlých přechodů do útoku a od inkasování uchránila Portugalce jen špatná koordinace pohybu Kerema Aktürkoglua.

O čtvrt hodiny později už se skóre měnilo, když si našel balon ve vápně Bernardo Silva a neomylně jej levačkou poslal do sítě. Zanedlouho se mezi střelce zapsal také turecký obránce Akaydin, který k údivu fanoušků na stadionu i režiséra televizního přenosu nasměroval malou domů za záda vlastního brankáře.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Defenziva Turecka si vybrala slabší chvilku i po 11 minutách druhé půle, kdy zpackanou ofsajdovou pastí pustila Ronalda do samostatného úniku. Portugalský kapitán se před brankou zachoval nesobecky a díky jeho štědrosti vstřelil Bruno Fernandes jeden z nejjednodušších gólů v kariéře. Portugalsko proti rezignovanému soupeři následně v poklidu kontrolovalo vedení.

Kouč Vincenzo Montella tak měl čas přemýšlet nad dalším složením defenzivy, protože se mu před závěrečným duelem ve skupině vykartoval Abdülkerim Bardakci a ze hřiště odkulhal i druhý stoper Akaydin.

Sestřih zápasu Turecko – Portugalsko.
Česká televize

Turci se tedy o překvapení nepostarali a z utkání odešli poraženi. Skupinovou fázi zakončí 26. června v Hamburku proti Česku, Portugalci se střetnou na pažitu v Gelsenkirchenu s Gruzií. Pokud Portugalsko zvládne i poslední zápas, ovládne skupinu s maximálním ziskem bodů. To se mu dosud podařilo jen v roce 2000, kdy si v následném čtvrtfinále poradilo právě s Tureckem.

Tabulka skupiny.
Tabulka skupiny.Livesport