Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

SESTŘIH: Belgie má první výhru na turnaji, Lukaku tentokrát uspěl v roli nahrávače

Tielemans vstřelil první gól zápasu.
Tielemans vstřelil první gól zápasu.AFP
Reprezentanti Belgie si po porážce se Slovenskem spravili ve druhém kole skupiny E mistrovství Evropy chuť výhrou 2:0 nad Rumunskem. Za pálení šancí kritizovaný Romelu Lukaku (31) se již ve druhé minutě ocitl v roli nahrávače u branky Youriho Tielemanse (27), která byla již 15. trefou šampionátu zpoza vápna. Útočník AS Řím i tak stihl vsítit další videorozhodčím zrušený gól, na tomto turnaji už třetí. Zajímavé je, že v případě jejich uznání by se stal průběžně nejlepším střelcem soutěže. Závěrečné zápasy skupiny tak slibují pořádné drama, všechny celky totiž dosud získaly tři body.

Belgie – Rumunsko 2:0

Neuplynuly ani dvě minuty a Belgie se radovala z úvodního gólu. Lukaku podržel míč zády k bráně a přiťukl jej volnému Tielemansovi, jenž ranou z první propálil Florina Nitu. Záhy mohlo být srovnáno. Radu Dragusin si totiž ve vápně našel centr a hlavičkoval pod břevno, kde ale zasáhl připravený Koen Casteels.

Rumuni se v dalším pokračování první půle soustředili především na bránění. Defenziva ještě stačila zablokovat nadějný pokus Lukaka, chvíli nato však musel Nita vytáhnout skvělý zákrok proti prudké střele z kopačky Dodiho Lukébakia.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po návratu ze šaten mohl rychle skórovat Dennis Man, svým projektilem ale jen pozdravil diváky za Casteelsovou bránou. Zanedlouho se předvedl Kevin De Bruyne, který nejprve o vlásek minul zadní tyč, a z následující akce dokonce donutil Nitu k zákroku.

Opora Belgie po hodině ukázala pro změnu nahrávačské schopnosti, z nichž těžil v úniku zakončující Lukaku. Radost z gólu však sebralo Rudým ďáblům pravítko videorozhodčího. Tricolorii nakonec definitivně připravil o šanci na bodový zisk De Bruyne, k němuž propadl míč po výkopu Casteelse a záložník Citizens v 80. minutě přízemní střelou rozvlnil síť.

Sestřih zápasu Belgie – Rumunsko.
Česká televize

Belgie tak napravila zaváhání z prvního klání a Rumunsko porazila. Obě reprezentace odehrají poslední zápas skupinové fáze 26. června. Tricolorii se střetnou se Slovenskem, Rudí ďáblové vyzvou Ukrajinu.Pokud Belgičané vyhrají závěrečné utkání skupiny, s jistotou si zajistí postup do osmifinále. Stačit jim může při shodě příznivých okolností i bod.

Tabulka skupiny E.
Tabulka skupiny E.Livesport